Με ευθύνη της αντιπολίτευσης μπλοκάρουν τροπολογίες κοινωνικού ενδιαφέροντος

Δύο βουλευτικές τροπολογίες που επιλύουν σοβαρά κοινωνικά προβλήματα κατέθεσε στη χθεσινή Ολομέλεια ο βουλευτής Ηλείας Μάκης Μπαλαούρας.

Η μία τροπολογία προέβλεπε την καταβολή δεδουλευμένων από το ελληνικό Δημόσιο προς τους υπαλλήλους των πρώην άμισθων υποθηκοφυλακείων για το μεσοδιάστημα που μεσολάβησε μέχρι την μετατροπή τους σε έμμισθους. Πρόκειται για σημαντικό χρονικό διάστημα, κατά το οποίο οι υπάλληλοι αυτοί εργάζονταν, αλλά ουδέποτε πληρώθηκαν.

Η άλλη τροπολογία έδινε τη δυνατότητα στα κατά τόπους ΚΕΣΥ (Κέντρα Εκπαιδευτικής και Συμβουλευτικής Υποστήριξης), να προσλαμβάνουν για ένα διδακτικό έτος προσωρινούς αναπληρωτές από τους πίνακες κατάταξης των Εκπαιδευτικών Ειδικής Αγωγής, ώστε να μπορούν να ανταποκριθούν σε όλα τα αιτήματα που λαμβάνουν από γονείς μαθητών με αναπηρία ή ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες. Τα ΚΕΣΥ μέχρι σήμερα είναι δυστυχώς σε θέση να ανταποκρίνονται σε ελάχιστα αιτήματα, με αποτέλεσμα αυτά τα παιδιά να αναγκάζονται να φοιτούν στα «κανονικά» σχολεία,  όπου συχνά δυσκολεύονται, ενώ κάποιες φορές καταλήγουν να εγκαταλείπουν οριστικά το σχολείο.

Τα προβλήματα αυτά είναι σοβαρά και πιεστικά για μια σημαντική μερίδα ανθρώπων, ενώ το δεύτερο ζήτημα είναι και μεγάλης κοινωνικής ευαισθησίας. Ωστόσο, όπως αναφέρει ο βουλευτής Μ. Μπαλαούρας,  «η Νέα Δημοκρατία και τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης, με εξαίρεση το Ποτάμι, που κράτησε μια εποικοδομητική στάση, όχι μόνο εγκατέλειψαν τη Βουλή, αλλά βάλθηκαν κιόλας να μας πυροβολούν  από όλα τα μίντια που ελέγχουν για “κατάπτυστα προεκλογικά ρουσφέτια”».  Αυτό είχε ως αποτέλεσμα, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας,  παρά τις αντιδράσεις πολλών βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, που είχαν επίσης καταθέσει  παρόμοιες τροπολογίες κοινωνικού ενδιαφέροντος, να «μπλοκάρει» όλες τις βουλευτικές τροπολογίες.

Ο βουλευτής Ηλείας Μπαλαούρας  πήρε τρεις φορές το λόγο κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, τονίζοντας την αναγκαιότητα να υπερψηφιστούν ή τουλάχιστον να κατατεθούν ως υπουργικές, όσες τροπολογίες έκριναν οι Υπουργοί ότι είχαν κοινωνικό ενδιαφέρον.

«Κρίμα!» σχολίασε ο βουλευτής. «Θα ήθελα οι υπάλληλοι των πρώην άμισθων υποθηκοφυλακείων να πάρουν κάποτε τα δεδουλευμένα τους. Θα ήθελα ακόμη περισσότερα να δώσουμε κάποια στιγμή ως κράτος την απαιτούμενη εκπαιδευτική στήριξη, ώστε όλα τα παιδιά με αναπηρία ή ειδικά προβλήματα να μπορέσουν να ολοκληρώνουν την εκπαίδευσή τους και να έχουν την καλύτερη δυνατή τύχη στη ζωή. Αυτά ήταν τα “κατάπτυστα προεκλογικά ρουσφέτια” , που η ΝΔ πέτυχε να μην περάσουμε! Κρίμα!», κατέληξε.