Παγκόσμια Ημέρα κατά του Ρατσισμού και του Φασισμού Χαιρετισμός Μ. Μπαλαούρα στη Νέα Μανωλάδα στη Συνέλευση της Κοινότητας των Μπαγκλαντεσιανών Εργαζομένων στην Ελλάδα

• Salaam-alaikum (χαιρετισμός: «Ειρήνη Υμίν»
Είμαι από το Σύριζα, πρώην βουλευτής εδώ στον νομό Ηλείας και θα είμαι και τώρα ξανά υποψήφιος βουλευτής. Όπως ξέρετε ο Σύριζα είναι με το μέρος των ανθρώπων που δουλεύουν και υποφέρουν. Θέλει να υπάρχουν τα ίδια δικαιώματα και οι ίδιες υποχρεώσεις για όλους που ζούνε σε αυτό το μέρος.
• Προσωπικά είχα έρθει δύο φορές- με τα κινήματα στην Νέα Μανωλάδα. Την πρώτη φορά ήρθαμε να υποστηρίξουμε για καλύτερες συνθήκες εργασίας και διαβίωσης. Και την δεύτερη φορά όταν γίναν τα επεισόδια που πυροβόλησαν μετανάστες εργάτες στην περιοχή.
Ερχόμαστε με πούλμαν από την Αθήνα ομάδες 50–100 ανθρώπων και κάναμε και διαδήλωση εδώ στην Νέα Μανωλάδα.
• Επίσης σαν βουλευτής ήμουν αυτός που έφτιαξε τον νόμο με το εργόσημο. Ο νόμος έλεγε όχι μόνο για να παίρνετε τα λεφτά σας άλλα έλεγε ταυτόχρονα και να έχετε καλές συνθήκες να μένετε, υποχρεωμένοι οι εργοδότες να έχετε καλές συνθήκες.
• Όμως η Νέα Δημοκρατία όταν ήρθε (εμείς δεν προλάβαμε να εφαρμόσουμε αυτά που θέλαμε πλήρως) αλλά όταν ήρθε η Νέα Δημοκρατία τα κατήργησε όλα.
Και τώρα η Νέα Δημοκρατία θέλει να σας διώξει και να φέρνει με αεροπλάνα εργάτες γης και μετά να γυρίζουν στην πατρίδα τους.
Έκανε πειράματα και είχε ως αποτέλεσμα να μην υπάρχουν εργάτες γης και για την φράουλα στην περιοχή αλλά και για άλλες εργασίες όπως οι ελιές και πορτοκάλια και άλλα που θέλουν και έχουν ανάγκη οι αγρότες.
Ούτε φτάνουν οι εργάτες οι εργάτες που έρχονται αλλά δεν έχουν και εμπειρία. Εσείς εδώ έχετε κάνει δουλειές που αποκτήσατε εμπειρία, γνώση.
• Εμείς όλα αυτά θα τα αλλάξουμε.
• Σας ευχαριστώ, είναι τιμή μου που είμαι μαζί σας και ελπίζω να βρεθούμε σε καλύτερες συνθήκες.
Εύχομαι ο φίλος Μπουνταμίρ με την ομάδα του να κερδίσουν.
Γεια σας και ελπίζω να νικήσετε και να νικήσουμε και να έρθουμε ξανά στην Μανωλάδα να καθίσουμε να μιλήσουμε και να γιορτάσουμε!
• Να έχουμε Δύναμη!