Συνάντηση στις ΚΤΥΠ στην ΑΘΗΝΑ

Δήμος Ανδραβίδας-Κυλλήνης: Παραχωρούνται στο Δήμο εκτάσεις του Κουνουπελίου- Συνάντηση Μοράντ στην ΕΤΑΔ στην Αθήνα

Στη συνάντηση στην ΕΤΑΔ συμμετείχαν ο Διευθύνων σύμβουλος της ΕΤΑΔ κ. Γ. Τερζάκης , ο βουλευτής Ηλείας Μάκης Μπαλαούρας, ο Δήμαρχος Ναμπίλ Ιωσήφ Μοράντ , ο Αντιδήμαρχος Ανδρέας Μίγκος και η ειδική συνεργάτης κ. Κ. Θανασούλα.

Για το θέμα του Κουνουπελίου ο κ. Τερζάκης υποσχέθηκε ότι θα δοθεί άμεσα με απόφαση της ΕΤΑΔ στο Δήμο Ανδραβίδας – Κυλλήνης. Όλη η έκταση του Κουνουπελίου από φέτος το καλοκαίρι για 2 χρόνια προκειμένου να γίνει εγκατάσταση καντίνας και τραπεζοκαθισμάτων για την εξυπηρέτηση των λουομένων και των επισκεπτών .

Στη συνέχεια συζητήθηκε η πιθανότητα της παραχώρησης της έκτασης στο Δήμο Ανδραβίδας – Κυλλήνης, τουλάχιστον για 15 χρόνια.

Ωστόσο, να γίνει εφικτή η ένταξή της στην προκήρυξη που αναμένεται από το Υπουργείο Ανάπτυξης, για αξιοποίηση των Ιαματικών Πηγών και ολόκληρης της έκτασης. Η απάντηση του κ. Τερζάκη είναι θετική.

Για το θέμα των Λουτρών Κυλλήνης ζητήθηκε από το Δήμο να βρεθεί η χρυσή τομή μεταξύ ΕΤΑΔ και ομίλου Δασκαλαντωνάκη, που έχει παραχωρηθεί η έκταση με πολυετή σύμβαση.

Επίσης, να πάρει ο Δήμος τη διαχείριση των παλαιών Λουτρών και το θέατρο που βρίσκεται πίσω, προκειμένου να τα συντηρήσει και να τα αξιοποιήσει.

Αποφασιστική ήταν η συμβολή του βουλευτή Μάκη Μπαλαούρα που με τις παρεμβάσεις του βοήθησε ώστε να υπάρξουν οι θετικές εξελίξεις και στα δύο μέτωπα για το Δήμο Ανδραβίδας Κυλλήνης.

Πηγή: https://www.iliaweb.gr/dimos-andravidas-killinis-paraxorounte-sto-dimo-ektasis-tou-kounoupeliou-sinantisi-morant-stin-etad-stin-athina/