image_pdfimage_print

Επειδή πολλά σημαντικά έργα που διεκπεραίωσαν οι βουλευτές Ηλείας και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είτε γίνονται προσπάθειες οικειοποίησης τους από βουλευτές της ΝΔ (π.χ. Καϊάφα, Φράγμα Πηνειού) είτε οι δήμαρχοι, στην αντιπαράθεση τους με τους προηγούμενους τους, τα αποσιωπούν, αποφασίστηκε επίσκεψη, παρακολούθηση, ανάδειξη τους και αποκατάσταση της αλήθειας από κλιμάκια του ΣΥΡΙΖΑ με επικεφαλής τον πρώην βουλευτή Μάκη Μπαλαούρα.
Σήμερα το κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ με τα στελέχη Γ. Σαϊτά, Κατ. Βόσσου, Δημ. Τρόντζα και Πόπη Μπίτακα επισκέφτηκε, ως έναρξη της αποκατάστασης της αλήθειας για τα εμβληματικά έργα της Ηλείας, το Δημοτικό Σχολείο Νέας Μανωλάδας και το Λύκειο Λεχαινών.
Και τα δυο έργα σχολικής στέγης του Δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης υπογράφηκαν με σύμβαση και της ένταξης των δυο έργων στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα του ΕΣΠΑ. Την σύμβαση υπέγραψαν ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΚΤΥΠ ΑΕ, Ιωάννης Χαρωνίτης και ο Δήμαρχος Ανδραβίδας-Κυλλήνης, Ναμπίλ Μοράντ, στις 4 Δεκεμβρίου 2018. Ο συνολικός προϋπολογισμός και των δυο έργων ξεπερνά 6,5 εκατ. ευρώ.
Και τα δύο αυτά έργα τελειώνουν στο τέλος του χρόνου.
Δημοτικό Σχολείο Νέας Μανωλάδας
Το κτίριο του σχολείου είχε κριθεί επικίνδυνο μετά τον σεισμό του 2008. Το υφιστάμενο σχολείο ήταν λυόμενες αίθουσες σε άθλιες συνθήκες που οδήγησαν σε καταλήψεις του σχολείου από τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων..
Το έργο, τελικά, μετά από 10ετή απραξία, εγκρίθηκε, μετά από μεγάλες προσπάθειες από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, από τις «Κτιριακές Υποδομές».
Το νέο υπερσύγχρονο Δημοτικό Σχολείο Νέας Μανωλάδας κατασκευάζεται σε οικόπεδο εμβαδού 3.103,06 τ.μ. Πραγματοποιούνται οικοδομικές εργασίες και Η/Μ εγκαταστάσεις, με έξι αίθουσες διδασκαλίας, συνολικής επιφάνειας 1.701,26 τ.μ.. Ο προϋπολογισμός του ανέρχεται σε 3,1 εκατ. ευρώ.
Ο διευθυντής του σχολείου Δημ. Βασιλόπουλος μας δήλωσε ότι δάσκαλοι και μαθητές περιμένουν να τελειώσει το έργο προκειμένου να υπάρξει ηρεμία από τις εργασίες. Το πρόβλημα που θα αντιμετωπίσουμε, τόνισε, είναι ότι στο υπερσύγχρονο σχολείο θα πρέπει να υπάρξουν συνέργειες μεταξύ των χωριών της περιοχής για τη στελέχωση του σε εκπαιδευτικούς και σε πλήρωση του από μαθητές.
Γενικό Λύκειο Λεχαινών
Ένα ιδιαίτερα σημαντικό έργο προϋπολογισμού 3,1 εκατ. ευρώ, εμβαδού 4.284,92 τ.μ., δυναμικότητας 150 μαθητών, θα ανταποκρίνεται στις σύγχρονες εκπαιδευτικές ανάγκες, θα αποτελείται από ισόγειο και ένα όροφο, με αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, τέσσερις αίθουσες διδασκαλίας, γραφεία Καθηγητών, βιβλιοθήκη. Κυλικείο, χώρους υγιεινής μαθητών και καθηγητών, αίθουσα φυσικών επιστημών, γραφείο γονέων, πληροφορικής κ.α.
Το Γενικό Λύκειο Λεχαινών θα επιλύσει ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα της τοπικής εκπαιδευτικής κοινότητας, καθώς θα δοθεί η δυνατότητα στο Λύκειο να αποκτήσει το δικό του διδακτήριο, να ανταποκριθεί στις σύγχρονες εκπαιδευτικές ανάγκες των μαθητών και να αναπτύξει τη δυναμική του. Παράλληλα θα ωφεληθεί και το Γυμνάσιο Λεχαινών, καθώς μετά από πολλές δεκαετίες συστέγασης με το Λύκειο Λεχαινών θα αποκτήσει την αυτονομία του και θα μπορέσει να λειτουργήσει σύμφωνα με τις προδιαγραφές που ορίζονται στη σύγχρονη εκπαιδευτική πολιτική.
Το πρόβλημα όμως που αντιμετωπίσουν οι εκπαιδευτικοί και, κυρίως οι μαθητές του Λυκείου, όπως προέβαλε και η διευθύντρια του Παν. Σπυροπούλου, εκ μέρους καθηγητών, γονέων και μαθητών, προς τον Δήμο Ανδραβίδας-Κυλλήνης και την Περιφέρεια ΔΕ είναι η επίστρωση με άσφαλτο 2 δρόμων που «οδηγούν με ασφάλεια και καθαριότητα, λόγω σκόνης των χωματόδρομων, από την πόλη στο Λύκειο».
Ελπίζουμε οι δύο πάνω φορείς να ενεργήσουν άμεσα για να μη θρηνήσουμε θύματα και ταλαιπωρία μαθητών-εκπαιδευτικών, πριν τελειώσει το Λύκειο στο τέλος του χρόνου…