image_pdfimage_print

Το Εμπρός αφήνει πίσω του βαριά κληρονομιά σχεδόν 400 θεατρικών έργων, άλλων τόσων συναυλιών κι εκατοντάδων άλλων καλλιτεχνικών δρώμενων, που μας έκαναν καλύτερους ανθρώπους. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη δε τα έχει καλά με Τέχνη και τον Πολιτισμό, θα αφήσει πίσω της τσιμέντο αρχαιολογικών χώρων και χτισμένες πόρτες συνοδεία κρατικής καταστολής.
Ιστορικό: Το Ελεύθερο Αυτοδιαχειριζόμενο Θέατρο ΕΜΠΡΟΣ εγκαταλελειμμένο για πολλά χρόνια από την ελληνική πολιτεία, λειτουργεί ως καλλιτεχνικός αυτοδιαχειριζόμενος χώρος από το Νοέμβριο του 2011. Με πολιτιστική και κοινωνική δράση, σύνδεση με τους κατοίκους της γειτονιάς αλλά και με άλλους αυτοδιαχειριζόμενους χώρους, καθώς και με ένα σημαντικό τμήμα της ελληνικής και της διεθνούς καλλιτεχνικής και ακαδημαϊκής κοινότητας, λειτουργούσε ως πυρήνας καλλιτεχνικής δημιουργίας και πειραματισμού, αλλά και κοινωνικής αλληλεγγύης και πολιτικού ακτιβισμού, αντίθετος σε κάθε λογική εμπορευματοποίησης και αποκλεισμού, ως κοινό αγαθό για τη γειτονιά και την πόλη.
Μεταξύ 2012-2914 δέχθηκε πολλαπλές επιθέσεις. Επί ΣΥΡΙΖΑ δεν αντιμετώπισε κανένα πρόβλημα. Αντίθετα μέλη και στελέχη παρακολουθούσαν τις παραστάσεις του. Ανήκει στην ΕΤΑΔ, ενώ έχει ανακηρυχθεί διατηρητέο μνημείο από το 1989 Η υπουργός Πολιτισμού κ Μενδώνη σφυρίζει αδιάφορα στους χτίστες- ΜΑΤ του Χρυσοχοΐδη…