image_pdfimage_print

Με Αναφορά του στις 3 Μαΐου έφερε στη Βουλή το θέμα των πυρόπληκτων επιχειρήσεων ο Μάκης Μπαλαούρας, ζητώντας παρέμβαση των αρμόδιων Υπουργείων Οικονομικών και Οικονομίας-Ανάπτυξης. Αφορμή στάθηκε η επιστολή του Επιμελητηρίου Ηλείας, καθώς και δημοσιεύματα των τοπικών ΜΜΕ σχετικά με τις καθυστερήσεις στην εφαρμογή της Υπουργικής Απόφασης του Υπουργείου Οικονομικών, που ξεμπλόκαρε τη ρύθμιση των δανείων που είχαν λάβει οι πυρόπληκτες  επιχειρήσεις της Ηλείας και άλλων νομών

Ο βουλευτής Ηλείας Μάκης Μπαλαούρας, που πρωτοστάτησε στη λήψη της ευνοϊκής Υπουργικής Απόφασης του κ. Χουλιαράκη, κατέθεσε στη Βουλή την επιστολή του Επιμελητηρίου Ηλείας και τα σχετικά δημοσιεύματα. Διαπιστώθηκε ότι, παρά την με αρ. 2/94253/0025 (ΦΕΚ 5960/31.12.2018) Υπουργική Απόφαση, με την οποία δόθηκε η δυνατότητα ρύθμισης των δανείων με εγγυήσεις Δημοσίου που είχαν λάβει επιχειρήσεις για την αντιμετώπιση ζημιών από φυσικές καταστροφές, με συμφωνία Τραπεζών και δανειοληπτών, το πράγμα δεν έχει ξεκολλήσει ακόμη.

Αυτό συμβαίνει, συνεχίζει ο Μάκης Μπαλαούρας στην Αναφορά του, παρά το γεγονός ότι πολλές επιχειρήσεις της Ηλείας (αλλά και άλλων Νομών) από τις αρχές του 2019 έχουν υποβάλλει αιτήματα ρύθμισης στα κατά τόπους καταστήματα των τραπεζών! Οι τράπεζες κωφεύουν, μη απαντώντας ακόμη στα αιτήματά τους, επικαλούμενες, αν και έχει δημοσιευτεί σε ΦΕΚ η σχετική απόφαση, την έλλειψη σχετικών εγκύκλιων και οδηγιών από τα αρμόδια Υπουργεία.

Ο βουλευτής Μάκης Μπαλαούρας ολοκληρώνει την Αναφορά του προς τα Υπουργεία Οικονομικών και Οικονομίας & Ανάπτυξης, προτρέποντας τα εμπλεκόμενα Υπουργεία, αν και ως εκ του περισσού,  «να δώσουν τις σχετικές οδηγίες προς τις τράπεζες και να ξεκινήσει άμεσα η εφαρμογή τους, προκειμένου να μη προβάλλουν άλλα προσκόμματα, για συνεχιστεί η ομαλή πορεία και η απρόσκοπτη ανάπτυξη των επιχειρήσεων του Νομού Ηλείας».