image_pdfimage_print

Ο βουλευτής Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ, Μάκης Μπαλαούρας μίλησε στο Κόκκινο για την συμφωνία και τόνισε πως είναι πλέον στο χέρι της κυβέρνησης να δείξει πως μπορεί να αντιστρέψει τα μέτρα και να κάνει τομές στην ελληνική κοινωνία.

 Μάκης Μπαλαούρας αναφέρθηκε σε τρία σκέλη της συμφωνίας που αφορούν: Το δημοσιονομικό «το οποίο έχει εξοργίσει, δυσαρεστήσει και απογοητεύσει τους πολίτες, είναι σκληρό και ανόητο καθώς τα μέτρα που ζητάει οδηγούν σε μεγαλύτερη ύφεση. Ενδεχομένως να θέλουν να μας ταπεινώσουν και άλλο σαν κυβέρνηση και σαν λαό».

Το δεύτερο σκέλος, σύμφωνα με τον κ. Μπαλαούρα, είναι το χρέος «στο οποίο έγιναν κάποια βήματα αν και όχι αυτά που θα θέλαμε, βήματα απομείωσης του χρέους, μεταφορά 29 δις. ευρώ από ΕΚΤ και ΔΝΤ στο ESM, μιλάμε για διαφορετική λογική και περίοδο χάριτος».

Υπάρχει και το τρίτο σκέλος, έρχονται χρήματα στη χώρα για να κινηθεί η ελληνική οικονομία, δεν θα έχουμε ελέγχους συνεχώς, θα χουμε μια τριετία για να ολοκληρώσουμε το πρόγραμμά μας».

Ο Μάκης Μπαλαούρας σημείωσε πως «η κυβέρνηση πρέπει πλέον να δείξει πως μπορεί να κάνει τομές, με αριστερή πολιτική, στην ελληνική κοινωνία, τομές που θα αφορούν π.χ τον δημόσιο τομέα, την διαφθορά, την διαπλοκή, μια πρόκληση που ελπίζω και θα παλέψω να υλοποιηθεί».