Έμμισθα με Π.Δ. τα Υποθηκοφυλακεία Πύργου, Αμαλιάδας, Λεχαινών, Βάρδας

Οριστική λύση, στο πρόβλημα των Υποθηκοφυλακείων Πύργου, Αμαλιάδας, Βάρδας και Λεχαινών, δόθηκε μετά την υπογραφή του Προεδρικού Διατάγματος που μετατρέπει τα άμισθα υποθηκοφυλακεία σε έμμισθα. Η θετική αυτή εξέλιξη, που βάζει ένα τέλος στο καθεστώς των προηγούμενων ετών, προκάλεσε την έντονη ικανοποίηση των εργαζομένων στα Υποθηκοφυλακεία της Ηλείας και τις δημόσιες ευχαριστίες τους προς τον βουλευτή Ηλείας Μάκη Μπαλαούρα για την στήριξη του στον 7ετή αγώνα τους.

Εξάλλου, ο ίδιος ο βουλευτής αναφερόμενος στην υπογραφή του Προεδρικού Διατάγματος επισήμανε ότι με σθεναρή προσπάθεια οι σκόπελοι προσπεράστηκαν.

Η δήλωση του έχει ως εξής:

«Υποθηκοφυλακεία κλειστά ή υπολειτουργούντα, ακόμα και για 2-3 χρόνια(!), με μεγάλες συνέπειες στον πολίτη που δε μπορούσε να προχωρήσει σε μεταβιβάσεις, αγορές ή σε συναλλαγές με τράπεζες, συνέπειες στο κράτος που δεν εισέπραττε από αυτές τις συναλλαγές και συνέπειες στους εργαζόμενους που ξαφνικά βρέθηκαν στο δρόμο ή στη καλύτερη, σε εργασιακή ανασφάλεια.

Η ιστορία είναι γνωστή: Τον καιρό των παχιών αγελάδων οι υποθηκοφύλακες είχαν δουλειές με φούντες. Προσλάμβαναν προσωπικό, που σε πολλές περιπτώσεις έβγαζαν τη λάτζα. Αργότερα, όταν ήλθαν οι ισχνές, παράτησαν τα υποθηκοφυλακεία και έριξαν τους εργαζόμενους στα άπλυτα…

Η σημερινή κυβέρνηση και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, αμέσως προσπάθησαν να λύσουν το πρόβλημα, για να μετατραπούν τα υποθηκοφυλακεία σε έμμισθα. Με τη «βοήθεια», όμως, παραγόντων της ΝΔ, που εξυπηρετούσαν πολυποίκιλα συμφέροντα, ενημέρωναν τους θεσμούς, ότι δήθεν «η κυβέρνηση κάνει κρατικοποιήσεις(!).

Με τη σθεναρή, όμως προσπάθεια μας, σήμερα ξεπεράσαμε τους σκοπέλους και παραδίδουμε πια στη κοινωνία, στους πολίτες, στο Δημόσιο και στους εργαζομένους ένα νέο μοντέλο λειτουργίας του δημόσιου χώρου. Εύχομαι να πάνε όλα καλά».