• Το νομοσχέδιο του Υπουργείου Εργασίας είναι ένα από τα νομοσχέδια για τα οποία είμαστε περήφανοι. Ενώ είμαστε σε επιτροπεία, κάνουμε μια τομή για την αδήλωτη, απλήρωτη, μαύρη εργασία. Ακούγοντας και τους φορείς προηγουμένως, αντιληφθήκαμε ότι είναι πολύ θετικοί στις διατάξεις του νομοσχεδίου.
• Δεν υπάρχει στο νομοσχέδιο κάτι που να δημιουργεί προβλήματα. Το αντίθετο. Όπως είπε κι ο Πετρόπουλος, και είναι πολύ σημαντικό, μπαίνει μια τάξη στη χορήγηση των επικουρικών συντάξεων. Αλλά κι αυτό το πρόβλημα όμως το κληρονομήσαμε.
• Υπάρχει ένα μεγάλο κομμάτι για ανθρώπους με αναπηρία. Εφαρμόζουμε ουσιαστικά τη Χάρτα του ΟΗΕ, η οποία είναι προοδευτική, και κάνουμε επίσης τομή. Και άκουσα ανθρώπους με αναπηρία να επικροτούν το νομοσχέδιο.
• Έχω τη δέσμευση της υπουργού Εργασίας και του Υφυπουργού ότι πολύ σύντομα θα φέρουν ένα νέο πακέτο που θα τακτοποιεί ζητήματα που εκκρεμούν πάρα πολλά χρόνια. Π.χ. αν κάποιος ασφαλισμένος του ΤΕΒΕ ή του ΟΓΑ καταστεί ανάπηρος και έχει χρέος στο Ταμείο του, δε μπορεί να πάρει αναπηρική σύνταξη. Αυτό θα τακτοποιηθεί πολύ σύντομα με κάποιο άλλο νομοσχέδιο.
• Ο Μακρόν ήρθε στην Ελλάδα ως φίλος της. Θέλει μια Ευρώπη πιο αλληλέγγυα, που δε θα έχει παρίες κι αφέντες. Η Γαλλία είναι μια μεγάλη χώρα, έχει δύναμη, έχει Ιστορία, είναι σύμμαχος. Ο Μακρόν μας στήριξε στην τελευταία διαπραγμάτευση στο Eurogroup, για την αξιολόγηση. Η γαλλική κυβέρνηση έθεσε τη ρήτρα ανάπτυξης, που πετύχαμε, και θέλει να γίνει διευθέτηση του χρέους.
• Στη ΔΕΘ ο Πρωθυπουργός θα βάλει ζητήματα κυρίως στρατηγικής και πορείας της χώρας προς την έξοδο απ` τα μνημόνια.
• Ο Πρωθυπουργός είπε ότι έχει γεράσει το Δημόσιο. Θα αυξηθούν οι δημόσιοι υπάλληλοι εκεί που χρειάζονται: σε στρατηγικούς τομείς, όπως στην Υγεία. Ο Γεωργιάδης και η κυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ, μέσα σε μια νύχτα απολύσανε 3.000 γιατρούς. Εμείς κάναμε προσλήψεις, και μάλιστα με απόλυτα διαφανείς διαδικασίες. Για το ΤΟΜΥ θα κάνουμε 3.000 προσλήψεις.
• Και η Παιδεία χρειάζεται ενίσχυση. Αυτή η κατάσταση με τους αναπληρωτές καθηγητές δε συμβαίνει πουθενά αλλού στην Ευρώπη.
• Όλη η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ έχει αγκαλιάσει την ιδεολογία της ΝΔ. Ο Λοβέρδος, ο Βενιζέλος και άλλοι σιγοντάρουν τον αντικομμουνισμό της ΝΔ. Στην Εσθονία, απ` όλα τα κράτη – μέλη πήγανε μόνο επτά. Ο πρόεδρος της ΝΔ γέρνει στην ακροδεξιά απ` τη μια και στο νεοφιλελευθερισμό απ’ την άλλη, και φτιάχνει ένα μείγμα.
• Η κυβέρνηση είναι προσανατολισμένη να προσελκύσει επενδύσεις. Το πρώτο εξάμηνο του 2017 οι ξένες επενδύσεις είναι 1 δισ., ενώ ως το τέλος του χρόνου θα φτάσουνε στα 5,6 δισ.