Δεν υπάρχει τρύπα. Υπάρχει περίσσευμα, και θα το δώσουμε στις πιο ευπαθείς ομάδες. Παλέψαμε αρκετό καιρό για να κάνουμε τα λεγόμενα αντισταθμιστικά μέτρα, για τις κοινωνικά αδύναμες μονάδες.Έχουμε κλείσει τις δύο αξιολογήσεις με πλεόνασμα 2,2 ενώ οφείλαμε να έχουμε 1,75 μονάδες.
-Όταν γίναμε κυβέρνηση το 2015 βρήκαμε ένα τεράστιο τμήμα του πληθυσμού που είχε βγει στη σύνταξη και δε μπορούσε να πληρωθεί. Κι αν βάλουμε και τα εφάπαξ που είχαν σταματήσει να δίνονται από το 2012, η κατάσταση ήταν τραγική. Εμείς τα έχουμε πληρώσει και έχει μείνει ένα κομμάτι, που δεν είναι αμελητέο, αλλά κάνουμε πολλά για τις συντάξεις (ηλεκτρονικά μέσα, διάθεση προσωπικού). Έχουμε καλύψει όλα τα κενά που παραλάβαμε. Εκκρεμούν συντάξεις, αλλά προχωράμε με πολύ ταχείς ρυθμούς.
-Η ηγεσία των ενόπλων δυνάμεων θεωρεί ότι με την αναβάθμιση των F16 καλύπτουμε ένα κενό που υπάρχει, γι` αυτό και έγινε. Για το θέμα αυτό ξεκίνησε η συζήτηση δέκα μήνες πριν και όλοι το γνώριζαν. Αν ο κ. Μητσοτάκης κάνει τώρα τον ανήξερο κι ακούει μόνο τον Άδωνι Γεωργιάδη και τα UFO, είναι δικό του θέμα. Αλλά δε μπορούν να κερδηθούν πόντοι με μικροπολιτική.
Όταν ασκείς μια πολιτική πρέπει να ζυγιάσεις κοινωνικές και οικονομικές προτεραιότητες. Υπάρχει υπεύθυνη κυβέρνηση, που τις καθορίζει.
-Είμαστε η μοναδική κυβέρνηση που όταν ζητά η αντιπολίτευση (όχι μόνο η ΝΔ) συζήτηση σε επίπεδο αρχηγιών, αμέσως το κάνουμε.
-60 βουλευτές της ΝΔ και 51 του ΠΑΣΟΚ έχουν κάνει προσφυγές και τις έχουν κερδίσει πανηγυρικά, και αφορούν την περίοδο 2003 – 2008. Η ΝΔ το 2008 ψήφισε νόμο που τακτοποιούσε τα αναδρομικά των βουλευτών. Όμως μπήκαμε στην κρίση και τα χρήματα δε δοθήκανε. Αυτό που έγινε επί ΣΥΡΙΖΑ είναι ο νόμος Κατρούγκαλου, που δίνει το δικαίωμα και όχι την υποχρέωση στον υπουργό Οικονομικών να υπογράφει υπουργικές αποφάσεις για τα αναδρομικά. Ε, δε θα τις υπογράψει! Ο Παπαδημούλης από παλιά είχε κάνει Ερώτηση στην Ελληνική Βουλή και ήταν σφοδρός κατά της πληρωμής των αναδρομικών. Οι βουλευτές που προσφύγαν στο Ελεγκτικό Συνέδριο και στο Συμβούλιο Επικρατείας είναι γνωστό τοις πάσι ποιοι είναι.