Νέα εποχή ξεκινά το αμέσως προσεχές διάστημα για τους φιλοξενούμενους στο ΚΕΠΕΠ Λεχαινών, με την εφαρμογή του μοντέλου αποασυλοποίησης.

Πραγματοποιήθηκε χθες συνέλευση των εργαζομένων του ΚΕ.ΠΕ.Π  Λεχαινών, παρουσία του βουλευτή κ. Μάκη Μπαλαούρα, του Δημάρχου Ανδραβίδας – Κυλλήνης κ. Ναμπίλ Μοράντ  και  του Προέδρου του Δ.Σ  του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας  Δυτικής Ελλάδας κ.  Απόστολου Λαζαρόπουλου. Στη συνέλευση παρουσία όλων των εργαζόμενων συζητήθηκε το νέο πλαίσιο λειτουργίας του ΚΕΠΕΠ.

Δήλωση Μπαλαούρα

Σύμφωνα με τον βουλευτή κ. Μάκη Μπαλαούρα, οι κατευθύνσεις που παρουσιάστηκαν, είναι οι εξής:

«1.  Το Υπουργείο Εργασίας προχωρά στην επαναστατική αλλαγή του σημερινού μοντέλου προς πλήρη αποασυλοποίηση  των ατόμων με προβλήματα, εντός του αστικού ιστού της πόλης. Τα Λεχαινά θα αποτελέσουν το πρότυπο εφαρμογής για όλη την χώρα.

  1. Οι νέες δομές που θα υπάρξουν στα Λεχαινά, θα αφορούν:

α)Τη δημιουργική απασχόληση των ΑμΕΑ, β)Δημιουργία Κέντρων Ημέρας,

γ) Μικρές δομές φιλοξενίας, δ)Κινητές μονάδες φροντίδας, ε)Υπηρεσίες Κοινοτικής πρόληψης.

  1. Για το σκοπό του όλου εγχειρήματος ήδη πιστώθηκαν 8,4 εκατομμύρια ευρώ, από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.
  2. Το εργασιακό καθεστώς των εργαζομένων θα διασφαλιστεί πλήρως και ως εργασιακός τόπος θα παραμείνουν τα Λεχαινά.

Το νέο μοντέλο και τα παραπάνω δεδομένα, παρά τις αρχικές επιφυλάξεις, έλαβαν τη γενική συναίνεση των παρισταμένων, οι οποίοι και θα παρακολουθούν την πλήρη εξέλιξη του σχεδίου».

Οι θέσεις εργασίας

Ο δήμαρχος Ανδραβίδας Κυλλήνης  κ. Ναμπίλ Μοράντ, δήλωσε μεταξύ άλλων:«Το εγχείρημα είναι θετικό και πολύ καλό για τα παιδιά που φιλοξενούνται στο ίδρυμα. Δεν κινδυνεύουν οι θέσεις εργασίας»

Η κ.  Άννα Μαζαράκη ,μέλος διοίκησης Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας περιφέρειας Δυτ. Ελλάδας, πρώην Διοικήτρια ΚΕΠΕΠ Λεχαινών, δήλωσε: «Το εγχείρημα της αποασυλοποίησης είναι προς όφελος των παιδιών που θα βιώνουν πλέον συνθήκες οικογενειακού τύπου. Οι εργασιακές θέσεις διασφαλίζονται πλήρως»

Ο κ. Απόστολος Λαζαρόπουλος ,Πρόεδρος Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Δυτ. Ελλάδας, δήλωσε μεταξύ άλλων:

«Δεσμευόμαστε ως διοίκηση ότι δεν τίθεται θέμα ανησυχίας για τους εργαζόμενους αφού όλοι οι εργαζόμενοι θα απασχοληθούν στα Λεχαινά στις νέες δομές»

Ο κ. Στάθης Μαστρογιαννόπουλος, εκπρόσωπος εργαζομένων Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας περιφέρειας Δυτ. Ελλάδας, Γενικός γραμματέας Σωματείου εργαζομένων παραρτήματος ΑμεΑ Λεχαινών, δήλωσε μεταξύ άλλων: «Βλέπουμε θετικά αυτό το εγχείρημα υπό την προϋπόθεση να έχει δημόσιο χαρακτήρα και το πρόγραμμα να έχει διάρκεια». Θα θέλαμε να γίνει νομοθετική ρύθμιση για τους εργαζόμενους που θα ενταχθούν στις νέες δομές»

Στη συνάντηση επίσης συμμετείχαν ο αντιδήμαρχος κ. Ανδρέας Μίγκος και ο πρόεδρος της ΔΚ Λεχαινών κ. Γιώργος Γαλάτης

Πηγή: http://www.patrisnews.com/kepep-lechenon-efarmogi-tou-montelou-apoasylopiisis-diasfalizonte-thesis-ergasias/