• Για Δ. Καμμένο και ΑΝΕΛ συλλαλητήριο
• Ακραίοι κύκλοι Εκκλησίας
• ΝΔ: Είναι σαν τη διαφήμιση του Ψωμιάδη, μασκαρεμένη!
Η εμπειρία μου από τη συνεργασία μου με τους Ανεξάρτητους Έλληνες είναι πάρα πολύ καλή. Πολλοί από αυτούς είναι εργατικοί. Κάνουν σωστές παρεμβάσεις στην πολιτική, σε ζητήματα που δείχνουν διαβασμένοι, ενημερωμένοι. Υπάρχει ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος, που είναι εξαιρετικός, πολιτικοποιημένο άτομο και σωστά τοποθετημένος στις συζητήσεις στη Βουλή. Υπάρχουν εξαιρέσεις φυσικά.
Η δήλωση που έκανα και ερέθισε τον κο Δημήτριο Καμμένο ήταν στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ και η ερώτηση ήταν ότι αν δεν ψηφίσουν οι ΑΝΕΛ ή αν απέχουν από τη Βουλή και ψηφιστεί η συμφωνία όταν έρθει στο Κοινοβούλιο, θα υποχρεούται, όπως κάθε πολίτης να σέβεται τον νόμο.
Θα σας διαβάσω ένα non paper του ΣΥΡΙΖΑ: «Συστηματικές επιθέσεις του Δημήτρη Καμμένου ενάντια στο ΣΥΡΙΖΑ και τα στελέχη του υπερβαίνουν τα όρια, προκαλώντας ερωτήματα για τη σκοπιμότητά τους.»
Ο Δημήτρης Καμμένος κι άλλες φορές έχει κάνει δηλώσεις που έχουν δημιουργήσει προβλήματα μεταξύ των δύο κομμάτων. Τώρα ήταν τελείως άδικη η επίθεση. Όχι μόνο σε μένα. Εγώ το αυτονόητο είπα. Αλλά κάνει επιθέσεις και σε κεντρικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, όπως παράδειγμα στον κο Παπαδημούλη, ο οποίος πάλι δεν είπε κάτι προσβλητικό.
Έγινε ένα συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη και επίκειται άλλο ένα εδώ στην Αθήνα. Πρέπει η παρουσία όλων να είναι φανερή. Καλά έκανε ο Παπαδημούλης. Αναλαμβάνει ο καθένας την ευθύνη των πράξεών του. Δε μπορείς να χαϊδεύεις αυτιά και μάτια των παρόντων και να μην παίρνεις την ευθύνη.
Στο συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης, το οποίο δεν είναι αυτό που παρουσιάζουν κάποια μέσα, μαζεύτηκε απλός κόσμος ο οποίος έχει επηρεαστεί από μια ολόκληρη πορεία που έχουμε διανύσει όλοι μας: από το σχολείο, το κατηχητικό, το πανεπιστήμιο κλπ. Όλα αυτά έχουν διαπαιδαγωγήσει τους Έλληνες. Αλλά από κει και πέρα, η πρωτοβουλία του στησίματος αυτού, η ομιλία του κυρίου Φράγκου, ήτανε προκλητικές. «Θα γίνει Ουκρανία» είπε! Οι διοργανωτές έπρεπε να φροντίσουν να μην υπάρξουν ακραίες φωνές.
Ο αρχιεπίσκοπος είχε πει «εμείς δε θέλουμε συλλαλητήρια». Ακραίοι κύκλοι της Εκκλησίας παίζουνε διάφορα παιχνίδια, διαμορφώνουν κλίμα. Είναι γνωστά τα πρόσωπα της Εκκλησίας που είναι ακροδεξιά που προσπαθούν να κεντρίσουν τον ψυχισμό ανθρώπων θρησκόληπτων.
Ζούμε σε μια δημοκρατία που όποιος θέλει και όποια συλλογικότητα θέλει μπορεί να διεκδικήσει ό,τι πιστεύει. Έτσι η δημοκρατία εξελίσσεται. Αν θέλουν συλλογικότητες και άτομα να διαδηλώσουν ας το κάνουν.
Και κάτι που πρέπει να το πούμε: το συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης και αυτό που θα γίνει στην Αθήνα δεν είναι ο φερετζές που κρύβει τα άλλα, οικονομικά προβλήματα Η κατάσταση είναι καλύτερη από αυτή που είχε βιώσει ο ελληνικός λαός.
Η ΝΔ ασκεί αλλοπρόσαλλη πολιτική. Πάει στου Μαξίμου και παίζει βουβό κινηματογράφο. Είναι γελοίο. Υπήρχε γραμμή από τότε που ήταν η Μπακογιάννη Υπουργός Εξωτερικών και του Κώστα Καραμανλή. Σήμερα έχει χωριστεί σε χίλια κομμάτια. Σέρνεται από ακροδεξιούς, έχει συμπτώματα σήψης. Είναι σαν τη διαφήμιση του Ψωμιάδη, μασκαρεμένη!