Για την επίθεση του Αμβρόσιου στην ΕΡΤ

Τι να σχολιάσει κανείς; Ο Μεσαίωνας έχει περάσει ανεπιστρεπτί στην Ιστορία. Δε μπορεί να αναβιώσει, όσες  προσπάθειες και να κάνουν ορισμένοι, όπως ο κ. Αμβρόσιος. Πρόσφατα  μάλιστα έκανε μια δήλωση ότι προτιμάει να τον λένε φασίστα παρά κατσαπλιά . Νομίζω ότι η στάση του χτυπάει και τον ίδιο τον κορμό της Εκκλησίας. Αυτά πρέπει να τα δούνε ιεράρχες που είναι σεμνοί και ενδιαφέρονται για το ποίμνιό τους. Η Εκκλησία χρειάζεται να βαδίζει στα νέα κοινωνικά προτάγματα. Οι αντιδράσεις για το θεατρικό έργο μας παραπέμπουν και πιο παλιά από το φασισμό. Και δεν είναι πρώτη φορά. Σας θυμίζω το γινόταν στο πρόσφατο παρελθόν, με πρωτοστάτη τη Χρυσή Αυγή.

Για τον ανασχηματισμό

Ο κυβερνητικός ανασχηματισμός ήταν συμπληρωματικός, καλυφθήκανε δηλαδή τα κενά που δημιουργήθηκαν πρόσφατα. Μπήκανε, πέραν του κυρίου Κουβέλη, και άτομα που μπορούν και έχουν όλα τα εχέγγυα να δραστηριοποιηθούν σημαντικά. Νέοι άνθρωποι, όπως ο Νάσος  Ηλιόπουλος και ο Κ. Στρατής, που θα δώσουν νέα ώθηση σε τομείς που χρειάζονταν.

Για τον Κουβέλη

Ο αχός που σηκώθηκε είναι κυρίως από τη ΝΔ γιατί δε μπορεί να συγχωρέσει στο Φώτη Κουβέλη ότι έδωσε το τελευταίο χτύπημα στη κατάρρευση της συγκυβέρνησης Σαμαρά – Βενιζέλου. Επίσης ήταν ο άνθρωπος – δε μπορεί να τον κατηγορήσει κανένας- που δε θέλησε και δεν αποδέχτηκε την πρόταση να γίνει Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Εύχομαι να βοηθήσει στο σημαντικό πόστο που δούλεψε ο Βίτσας, ο οποίος έκανε σημαντική δουλειά. Υπάρχουν διακριτές διαφορές με τους ΑΝΕΛ, αλλά τέτοια συμβαίνουν και σε πολλές κυβερνήσεις στο εξωτερικό.

Για το Μακεδονικό και τη Novartis

Ας θυμηθούμε παλιές δηλώσεις σημερινών στελεχών της ΝΔ για τη σημερινή ηγεσία της, όπως του Άδωνη Γεωργιάδη εναντίον του Κ. Μητσοτάκη. Θέλουμε σύνθετη ονομασία, έναντι όλων. Δυστυχώς, με ευθύνη των προηγούμενων κυβερνήσεων, 145 κράτη τη γειτονική χώρα τη λένε Μακεδονία.

Τα σκάνδαλα, η λεηλασία της χώρας μας, αυτά μας έφεραν στη χρεοκοπία. Εμάς μας έφερε ο ελληνικός λαός για να σταματήσουν αυτά και να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι.

Δεν παραπέμψαμε τα δέκα στελέχη της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ σαν κατηγορούμενους. Μέχρι την ψηφοφορία που κάναμε προχτές δεν είναι κατηγορούμενοι. Η Επιτροπή θα αποφασίσει αν θα ασκηθεί δίωξη. Η αμνηστία των υπουργών για σκάνδαλα με το άρθρο 86 του Συντάγματος, που δεν υπάρχει σε καμιά άλλη χώρα, δε μπορεί να συνεχιστεί. Πολλά αδικήματα έχουν παραγραφεί, όμως θα δούμε παραπομπή, εφόσον βρεθούν στοιχεία, με το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

Ολόκληρη η συνέντευξη :