Στο 70% η μείωση, στο 100% η λάσπη

Να χαριτολογήσω λιγάκι, είναι φωτογραφική η διάταξη για να μη μειωθεί η κράτηση που ήδη μου γίνεται στο 70%.  Είμαι πάρα πολύ αυστηρός σ’ αυτό γιατί κι ο συνάδερφός σας μόλις είπε ότι το λέγανε τα Νέα, αλλά με τον τρόπο που το είπε είναι σα να εξαιρούμαι εγώ και οι συνταξιούχοι της Τράπεζας της Ελλάδος από τις κρατήσεις εφόσον εργαζόμαστε. Είναι αναληθέστατο, η εφημερίδα Τα Νέα ήταν αήθης, ήταν εσκεμμένα λασπολόγα, και αναρωτιέμαι αν θα πρέπει αν πάω στα δικαστήρια. Κοιτάξτε να δείτε: εμένα από τη στιγμή που έγινα βουλευτής, μου γίνεται κράτηση της σύνταξής μου 70%.

Η Τράπεζα της Ελλάδας έχει ένα δικό της εσωτερικό καθεστώς, όπως έχουν και οι άλλες Ευρωπαϊκές Κεντρικές Τράπεζες. Όμως αυτό δε σημαίνει ότι δε γίνονται κρατήσεις. Η Τράπεζα είναι εκτός του ΕΦΚΑ. Από τη στιγμή που έρχεται ο Πετρόπουλος και κάνει μειώσεις 60% εξαιρούμαι, γιατί η σύνταξή μου έχει μειωθεί ήδη κατά 70%.

Δεν έγινε τροπολογία, ήταν εγκύκλιος, που λέει ότι οι συνταξιούχοι που εργάζονται και είναι συνταξιούχοι του ΕΦΚΑ θα χάνουν από τη σύνταξή τους το 60%. Απ` αυτό το 60% εξαιρούνται οι συνταξιούχοι της ΤτΕ, γιατί ήδη τούς γίνεται κράτηση 70%.

Θα ήθελα να προσθέσω ότι ορισμένοι δημοσιογράφοι δε χρησιμοποιούνε πια τη φράση «κίτρινος τύπος». Είναι μια λέξη ξεπερασμένη. Είναι ένας τύπος στημένος, στρατευμένος, με fake news. Θα μπορούσαν είτε από το υπουργείο είτε από μένα, να ζητήσουν διευκρινίσεις και μετά να κάνουν κριτική. Δε μπορεί αυτό να προβάλλεται ως δεδομένο και μάλιστα στο πρωτοσέλιδο και να αναπαράγεται κιόλας, δημιουργώντας μια αντικυβερνητική εντύπωση. Πρέπει να προσέχουμε πώς γίνεται σήμερα η δημοσιογραφία. Όσοι υπηρετούν το λειτούργημα της δημοσιογραφίας θα πρέπει να είναι πολύ αυστηροί με «συναδέρφους» τους οι οποίοι είναι στρατευμένοι σε μια προσπάθεια λασπολογίας,

Σας θυμίζω ότι σε πολλές περιπτώσεις κυβερνητικών στελεχών τα Νέα είχαν γράψει ψευδή πράγματα πότε για τον Παππά, πότε για το Σπίρτζη, κι όταν προσέφυγαν στα δικαστήρια έκαναν τούμπες.

Θα εξετάσω με δικηγόρους το ζήτημα της άσκησης αγωγής. Σήμερα μάλιστα τα Νέα δε δημοσιεύουν την απάντηση που τους έστειλα.