image_pdfimage_print

Δε συνηθίζει ο δήμαρχος Ήλιδας Γ. Λυμπέρης να χάνει τη ψυχραιμία του προβαίνοντας και σε μη αληθείς αναφορές ως προς το πρόσωπο μου.
Προφανώς ταράχτηκε με την αποκάλυψη που έκανα, ότι ο Πρύτανης Μπούρας, ο Περιφερειάρχης Φαρμάκης και εσείς, με ενορχηστρωτές Κεραμέως-Συρίγο (και από δίπλα τον βουλευτή της ΝΔ κ. Νικολακόπουλο) προσπάθησαν να πουλήσουν φύκια (ΙΕΚ) για μεταξωτές κορδέλες (Πανεπιστημιακή Σχολή)… Αφού πιάστηκαν με τη «γίδα στη πλάτη», ψελλίζουν ασυνάρτητες δικαιολογίες για να αποσείσουν τις μεγάλες ευθύνες τους για την εξαφάνιση της Ηλείας από τον Ακαδημαϊκό Χάρτη..
Συγκεκριμένα:
1. Πως έσπασε το διεκδικητικό μέτωπο: Στις 25 Νοεμβρίου 2019 επειδή και εγώ διέβλεπα τι επέρχεται, είχα γράψει έκκληση με τίτλο «Να επανασυγκοληθεί η ενότητα των αιρετών της Ηλείας». Ο Γ. Λυμπέρης, μετά από τρία χρόνια, αναγκάστηκε να ομολογήσει, ότι η κ. Κεραμέως του είχε υποσχεθεί τη διατήρηση της Γεωπονικής Αμαλιάδας. Συνέπεια της υπόσχεσης ήταν το σπάσιμο του μετώπου για τη διεκδίκηση της επαναφοράς ΟΛΩΝ των σχολών που κατάργησε η ΝΔ. Η Κεραμέως όμως άλλα έπραξε…
2. Τι είδους Σχολή θέλαμε: Ο δήμαρχος Ήλιδας προκειμένου να ξεφύγει από τις ευθύνες του ανέφερε ένα γεγονός ντυμένο με μυθοπλασία! Πράγματι, ο τότε υπουργός Παιδείας Κ. Γαβρόγλου ανέφερε ότι η σκέψη του ήταν να γίνει Πανεπιστημιακή Σχολή Πολιτισμικού προσανατολισμού, όπως συνάδει με το λαμπρό παρελθόν της Αρχαίας Ήλιδας. Όμως, τοπική κοινωνία και φορείς αντέδρασαν θέλοντας να δημιουργηθεί Γεωπονική Σχολή, που συνάδει με τις ανάγκες της περιοχής. Ο υπουργός το σεβάστηκε και το υλοποίησε. Υπάρχει πρόβλημα σε αυτό;
3. Η ίδρυση της Γεωπονικής Αμαλιάδας: Ο Γ. Λυμπέρης επανειλημμένα έχει αναφέρει ότι έγινε ρουσφέτι στον βουλευτή Γ. Βαρεμένο για να πάει η σχολή στο Μεσολόγγι! Πως όμως έγινε ρουσφέτι όταν, όπως ο ίδιος ο Δήμαρχος έχει παραδεχτεί, ο Νόμος 4610/19 αναφέρει ρητά ότι «το Τμήμα Γεωπονίας Αμαλιάδας εντάσσεται στη Σχολή Γεωπονικών Επιστημών Πανεπιστημίου Πατρών με έδρα την Αμαλιάδα»! Ο δήμαρχος, θέλοντας να αποσείσει τις ευθύνες για τη κατάργηση της Σχολής επί των ημερών του, αναρωτήθηκε «πώς μπορεί να σταθεί ένα τμήμα Φυτικής Παραγωγής με έδρα το Μεσολόγγι όταν φτιάχνετε και άλλα πέντε τμήματα Φυτικής Παραγωγής, με έδρα το Μεσολόγγι». Όμως κ. δήμαρχε οφείλετε να γνωρίζεται ότι τα τμήματα αυτά εντάσσονται στο γενικό προσανατολισμό, αλλά δεν είναι πανομοιότυπα.. Άλλο γνωστικό αντικείμενο καθορίζεται για μια σχολή Φυτικής Παραγωγής και άλλο Γεωπονίας. Ρωτήστε καθηγητές και φοιτητές που έκλαιγαν για το κλείσιμο της..
Απόπειρες, προφανώς, έγιναν από τη Πρυτανεία και τη συνέλευση των καθηγητών του ΤΕΙ Αμαλιάδας που είχε αποφασίσει, «ως πιο βιώσιμη λύση την μετεγκατάστασή του στη Πάτρα»…Όμως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ πέταξε αυτές τις προτάσεις στο καλάθι σκουπιδιών… Ο δήμαρχος, μιλώντας για ρουσφέτι, έχει άλλες παραστάσεις, αδυνατώντας να αντιληφθεί τις ακαδημαϊκές ανάγκες και προτεραιότητες..
4. Δημόσια Παιδεία ή Κολεγιακή-ιδιωτική: Ο δήμαρχος Ήλιδας καταφέρθηκε κατά του προσώπου μου αναφέροντας πως «ο κ. Μπαλαούρας λέει ότι θα δώσουμε τα δημόσια ιδρύματα σε ιδιώτες; Μα είναι μη κερδοσκοπικοί και δεν είναι ιδιωτικοί… εγώ σήμερα είμαι υπέρ και των ιδιωτικών πανεπιστημίων και των κολεγίων»! Δεν είναι η ώρα να συζητήσουμε τη «σημερινή» (!) –τρίτη- ομολογία του ότι είναι υπέρ της Ιδιωτικής Παιδείας, όμως, πέραν ότι υπάρχουν δίδακτρα, η Αμερικάνικη Γεωργική Σχολή, που τη βάπτισαν για λόγους προπαγάνδας, σε Πανεπιστημιακή Σχολή, δεν εμπίπτει στη Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Είναι ένα καλό σχολείο, αλλά σύμφωνα με τον νόμο είναι αγγλόφωνο ιδιωτικό ΙΕΚ τριετούς φοίτησης. Αφού είναι ιδιωτικό πως παραχωρείται δημόσια περιουσία, δημιουργημένη από τον πόνο του λαού μας, και μάλιστα σε «άμεση σύνδεση με το Costa Navarino»! Η διασπάθιση δημόσιας περιουσίας, πέραν του ποινικού μέρους, είναι ντροπή, κυρίως, για πανεπιστημιακούς, όπως ο Πρύτανης κ. Μπούρας!!!
Όταν πέφτουν οι φερετζέδες εμφανίζονται όλες οι ασχήμιες…