image_pdfimage_print

Δε πέρασε ούτε ένας μήνας που αποκαλύψαμε ότι «ο υπουργός Υποδομών κ. Καραμανλής δεν υπογράφει 9 ολόκληρους μήνες τα Τεύχη Δημοπράτησης της Μελέτης εκσυγχρονισμού του Φράγματος που έχουν ολοκληρωθεί από τον Ιούνιο!».
Επειδή ο κ. Καραμανλής πλασάρεται ως γρήγορος και αποτελεσματικός {όπως με τα αρχαία του σταθμού Ελ. Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη) είχαμε αναρωτηθεί μήπως ο υπουργός γνώριζε για την «επένδυση» των φωτοβολταϊκών πάρκων και προκειμένου οι «επενδυτές» να κερδίσουν ζωτικό χρόνο, δεν υπόγραφε τα Τεύχη Δημοπράτησης της μελέτης, που συνήθως πραγματοποιείται εντός 20 ημερών…
Τελικά αναγκάστηκε να υπογράψει μετά τις δυναμικές κινητοποιήσεις! Το σχέδιο «φωτοβολταϊκά στο Φράγμα» που επιχειρήθηκε να περάσει στα μουλωχτά, από ΓΟΕΒ-Περιφέρεια-Δήμο Ήλιδας, αποκαλύφτηκε προκαλώντας μεγάλες αντιδράσεις και κινητοποιήσεις από κατοίκους της περιοχής και κτηνοτρόφους. Ταυτόχρονα συνέγειρε και πολλούς άλλους κοινωνικά δρώντες πολίτες, κατατέθηκε μηνυτήρια αναφορά για καταστρατήγηση συντάγματος και νομοθεσίας, ενώ παράλληλα συνάντησε τη απόλυτη καταδίκη από την πλειοψηφία του Δ.Σ. του Δήμου Ήλιδας!!
Πανηγυρίζουν για την εγκληματική καθυστέρηση!
Προχθές οι βουλευτές της ΝΔ Αυγερινοπούλου και Νικολακόπουλος, σε ξεχωριστές δημοσιεύσεις τους, πανηγύρισαν γιατί ο υπουργός ξεπάγωσε τη μελέτη μετά από 33 ολόκληρους μήνες, ενώ αναγκάστηκε να υπογράψει τα Τεύχη Δημοπράτησης για το έργο του εκσυγχρονισμού του φράγματος Πηνειού με καθυστέρηση 9 μηνών!!
Φαίνεται ότι οι Νεοδημοκράτες βουλευτές, όπως όλο το κόμμα τους πράττει, προσπαθούν με επικοινωνιακά τεχνάσματα να ξεγελάσουν τους πολίτες, λες και τρώνε χόρτο.
Χαρακτηριστικό είναι ότι:
ΑΝΤΕΓΡΑΨΑΝ ΚΑΤΑ ΓΡΑΜΜΑ όλες τις προδιαγραφές και τα χρηματοδοτικά κονδύλια της μελέτης που αποφασίστηκε από τη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ στις 11/6/2019, που δημοσίευσα στις 10/6/19 σε αθηναϊκά και Ηλειακά Μέσα Ενημέρωσης. Επίσης, συνέχισα με επανειλημμένα δημοσιεύματα, προκειμένου να αναδειχθεί το θέμα και να αναγκαστούν οι νέοι κυβερνώντες να το προχωρήσουν και να μη το υπονομεύσουν ή να το οικειοποιηθούν…
Το επιτακτικό ερώτημα προς που τίθενται είναι προς τους βουλευτές της Ν.Δ. κ. Νικολακόπουλο και ιδίως στην κ. Αυγερινοπούλου, που είναι πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής, είναι αν συνάδει:
Από τη μια, το «δάσος» φωτοβολταϊκών
Από την άλλη, σύμφωνα με τη μελέτη, (πέραν της ασφάλειας του φράγματος και τη διαχείριση με υπογειοποίηση των αποθεμάτων ύδατος)
• της ενίσχυσης-φροντίδας της χλωρίδας και πανίδας της παραλίμνιας ζώνης,
• της ανάπτυξης πολλαπλών μορφών τουρισμού,
• των χώρων αναψυχής και τουριστικών καταλυμάτων,
• των εγκαταστάσεις ναυταθλητισμού και διαμονής αθλητών,
• της παρουσίας του πρωτογενή τομέα,
• του φυσιολατρικού και αθλητικού τουρισμού,
• του, 300 χιλιομέτρων, δικτύου μονοπατιών και ποδηλασίας
Για αυτά συγκεντρώθηκαν τη Κυριακή στις Ξενιές, προκειμένου να διατρανώσουν την ατράνταχτη θέληση των πολυπληθών συγκεντρωμένων κατοίκων-κτηνοτρόφων-αλληλέγγυων, ότι ο αγώνας θα συνεχιστεί μέχρι την απόσυρση του σχεδιασμένου ανοσιουργήματος, παρά τα «άλλα λόγια να αγαπιόμαστε», από ορισμένους βουλευτές…