image_pdfimage_print

Η διαφαινόμενη θετική εξέλιξη λόγω της ευπρόσδεκτης επανεξέτασης της στάσης της Νέας Δημοκρατίας, που μετατοπίστηκε από τους εκβιασμούς της προς την υλοποίηση της συνταγματικής επιταγής.
Όμως, θέλω να σημειώσω, παρά τη στάση της ΝΔ, ότι υπάρχει μία κεφαλοπο ίηση που πρέπει να την ολοκληρώσουμε. Είναι μία κεφαλοποίηση κέρδους του πολιτικού συστήματος, κυρίως όμως ικανοποίηση του ηθικού αιτήματος της κοινωνίας. Γιατί σήμερα έγινε αντιληπτό, ότι τελειώνουν πια τα είκοσι επτά χρόνια ανομίας, ότι πια έχουμε εφαρμογή των ίσων υποχρεώσεων και κανόνων από όλους, είτε είναι καστανάδες είτε είναι κουλουρτζήδες είτε μεγαλοκαναλάρχες, και ότι ρυθμίζεται επιτέλους το ραδιοτηλεοπτικό τοπίο, απαίτηση της κοινωνίας για τρεις δεκαετίες ολόκληρες.
Θα ήθελα να προσθέσω ότι με το νέο Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο δίνουμε, και αυτό είναι επίσης μια μεγάλη επιτυχία, ένα μεγάλο κέρδος- μία προίκα, ένα έδαφος στρωμένο από την προσπάθεια ημών, του Προέδρου Βούτση, και κυρίως από την Κυβέρνηση και την κοινωνία.
Η «προικοδότηση» μας προσδιορίζει και τα καθήκοντα του νέου Ραδιοτηλεοπτικού Συμβουλίου:
Πρώτον, για να πληρώσουν επιτέλους τα κανάλια αναλογικά, όπως προέκυψε από το ύψος του διαγωνισμού που έγινε πρόσφατα.
Δεύτερον, να υπάρξει ελάχιστος αριθμός εργαζομένων στο κάθε κανάλι.
Τρίτον, να πληρώνουν επιτέλους εφορία, να πληρώνουν ασφαλιστικά ταμεία.
Τέλος να επιβάλει το Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο -και είναι ένα ζήτημα ανοιχτό για την κοινωνία και για την Κυβέρνησή μας- σεβασμό στην κατακτημένη δεοντολογία από την ΕΣΗΕΑ και από τις άλλες ενώσεις δημοσιογράφων για το πώς πρέπει τα κανάλια να τηρούν τη δεοντολογία.”
*Από την ομιλία του Μ Μπαλαούρα στη προχθεσινή Διάσκεψη των Προέδρων για το ΕΣΡ