image_pdfimage_print

Μητσοτάκεια ιδεοληψία και στα Φάρμακα που …εξαφανίστηκαν
«Όλα τα λύνει η αγορά» είναι η ιδεολογία της ΝΔ, ιδίως Μητσοτάκη. Παντού, από ενεργειακή-πληθωριστική κρίση,, στα Super Market και τώρα στην έλλειψη φαρμάκων. Συγγενής μου έψαχνε στα φαρμακεία για να βρει ένα απλό αντιπυρετικό για το μωρό της. Δεν έβρισκε πουθενά. Μία φαρμακοποιός της είπε ότι έχει, αλλά «όχι από τα συνταγογραφούμενα. Αυτά πάνε σε εξαγωγές»! Τι να κάνει; Πλήρωσε 22,5 ευρώ, ενώ τα κανονικά 2,5 ευρώ!! Τεχνικές ελλείψεις παντού, κυρίως αντισταμινικά, αντιπυρετικά, αντιβιώσεις, αναπνευστικές συσκευές, αναλγητικά, αντιφυματικά και κορτιζόνες. Και όλα αυτά σε εποχή έξαρσης κορονοϊού, γρίπης, ιώσεων. Οι προειδοποιήσεις εδώ και πάνω από ένα χρόνο γιατρών και φαρμακοποιών, δεν “συγκίνησαν” τη κυβέρνηση.
Έπρεπε να γίνει εκρηκτικό κοινωνικό πρόβλημα και σε ελλείψεις και στα νοσοκομεία για να ψελλίσει ο Πλεύρης μέτρα (ανύπαρκτης) ασπιρίνης! Το πρόβλημα δημιουργείται από εξαγωγές των (φτηνών) φαρμάκων σε υψηλότερες από τις εγχώριες τιμές, με συνέπεια τις ελλείψεις.
Η μόνη δραστική λύση είναι η επ’ αόριστον απαγόρευση και έλεγχος των εξαγωγών φαρμάκων που είναι σε έλλειψη και η αυστηρή τήρηση της υποχρέωσης των φαρμακευτικών εταιρειών και φαρμακαποθηκών για αποθέματα τρίμηνης διάρκειας καθώς και η δημιουργία «εθνικού αποθέματος» σε ζωτικής σημασίας φάρμακα. Η Πολιτεία μπορεί και πρέπει να τα εξασφαλίζει με ισχυρή κρατική παρέμβαση. Απέναντι στην οποία όμως η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει αλλεργία! Φάρμακα όμως για αυτή την ασθένεια της δεν υπάρχουν στην αγορά, υπάρχει μόνο η ψήφος των πολιτών στις επικείμενες εκλογές….
Ούτε 3 ούτε 13 φορές δε θα σφυρίξει το τρένο σε Ηλεία-Αχαΐα
Ολοκληρώθηκε προχθές η υποβολή αιτήσεων της προκήρυξης του ΟΣΕ για την πρόσληψη 90 μονίμων υπαλλήλων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Οι προσλήψεις θα γίνουν, εκτός ΑΣΕΠ, από τον ίδιο τον ΟΣΕ, για 16 διαφορετικές περιοχές της χώρας, με εξαίρεση όλη την Πελοποννήσο (εκτός Κορινθίας). Τα ψέματα Υπουργών, Περιφερειαρχών, Γραμματέων και Φαρισαίων ότι «όπου νάνε θα δούμε το τρένο να σφυρίξει», αποκαλύφθηκαν περίτρανα. Ηλεία-Αχαΐα δεν υπολογίζονται ακόμα και για ρουσφετολογικές προσλήψεις…
Οι Περιφερειάρχες …ανακάλυψαν τον …Καϊάφα
O Περιφερειάρχης Φαρμάκης και συνακόλουθα ο Αντιπεριφερειάρχης Γιαννόπουλος μετά από 4 χρόνια ηγεσίας τους στην Περιφέρεια για πρώτη φορά αναφέρθηκαν στην πολύπαθη Λιμνοθάλασσα Καϊάφα. Δε μίλησαν (προφανώς λόγω της ιδιοσυγκρασία τους) ούτε για τα 17 εκατομμύρια χρηματοδότησης (ΕΣΠΑ 2014-2020) από τη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ τον Ιανουάριο 2018 όπου προέβλεπε ολοκληρωμένη παρέμβαση αναβάθμισης-αποκατάστασης στην περιοχή της λίμνης Καϊάφα, με αρχικό προϋπολογισμό της Ά φάσης 5 εκατομμυρίων ευρώ. Δε μίλησαν όταν άρχισαν τα έργα, δε μίλησαν ακόμα και όταν εδώ και ένα χρόνο σταμάτησαν αναιτιολόγητα και με ευθύνη της Εταιρείας Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ) τα έργα,. Δεν είναι πρωτοφανές. Το ίδιο έπραξαν και οι βουλευτές της ΝΔ, αφού πρώτα απέτυχε η προσπάθεια οικειοποίησης του, μετά «ούτε φωνή ούτε ακρόαση», από και τους λαλίστατους ηγήτορες μας, που τα κόμματα τους ερήμωσαν τον Καϊάφα..
Μόλις προχθές, ο κ. Φαρμάκης μίλησε! Και τι είπε; «Να μεταφερθεί το έργο στο τρέχον ΕΣΠΑ με «γέφυρα»!!! Ο δε κ. Γιαννόπουλος δήλωσε ότι «παρά τις συνεχείς οχλήσεις του ίδιου αλλά και του Περιφερειάρχη προς την ΕΤΑΔ, δεν έχουν λάβει καμία απάντηση»!!!
Τι σόι Περιφερειάρχες είναι; Η «δεκανέας» ΕΤΑΔ, γράφει τους «στρατηγούς» στα παλιά της παπούτσια!! Για να τους τσιγκλήσω, τους ενημερώνω ότι ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΤΑΔ με πήρε τηλέφωνο να αποσύρω (!) δημοσίευμα για τη μη πληρωμή εκτέλεσης του έργου, γιατί λόγω κορονοϊού (!) άργησαν, αλλά ετοιμάζονται να το κάνουν…Και προφανώς τον έγραψα…
Και μπαταξού η κυβέρνηση ΝΔ
Η κυβέρνηση Μητσοτάκη όπου θέλει μοιράζει λεφτά με αναθέσεις σε ημετέρους (10 δισ. μέχρι τώρα), αλλά και μέσω τραπεζών πολλά λεφτά (ρεκόρ δανείων των τελευταίων 13 ετών που πήγαν στους πολύ μεγάλους. Ούτε 1 ευρώ στους μικρομεσαίους, πεντάρες στους μεσαιομεγάλους (στοιχεία Τράπεζας Ελλάδος). Από την άλλη όμως έχει επιβάλλει στάση πληρωμών!
Όπως κατήγγειλε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Εργοληπτών Ηλείας Νίκος Διάκος, το Δημόσιο δεν πληρώνει τις υποχρεώσεις του για εκτελεσμένα έργα! Αντίθετα απαιτεί από αυτούς την έγκαιρη πληρωμή φορολογικών-ασφαλιστικών υποχρεώσεων με συνέπεια «την εδώ και πολύ καιρό αδρανοποίηση μεγάλων έργων και τη διάλυση εργολαβιών και ότι κινδυνεύει ο κλάδος να χάσει και ρυθμίσεις.