image_pdfimage_print

Ο Μάκης Μπαλαούρας δικαιώθηκε και στον …Άρειο Πάγο

Μια-μια οι λάσπες καταρρίπτονται και η στοχοποίηση γυρίζει μπούμερανγκ στους συκοφάντες

Πάνε 6 ολόκληρα χρόνια (22.3.2018)που η εφημερίδα «Τα ΝΕΑ» δημοσίευσε στην πρώτη σελίδα μια μεγάλη «αποκάλυψη» με τίτλο «Φωτογραφική τροπολογία για τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Μάκη Μπαλαούρα», «Συνταξιούχος ενός ανώτερου θεού». Το κείμενο συνοδευόταν από φωτογραφία του κ. Μπαλαούρα και ισχυριζόταν ότι ο ίδιος (ως συνταξιούχος της Τράπεζας της Ελλάδος) ζήτησε και πέτυχε την εξαίρεση της σύνταξής του από τις περικοπές που θεσπίστηκαν.
Κάτω από τη φωτογραφία πρόσθεταν: «Χάνεται το ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς»!!!

Τα «ΝΕΑ» πριν το δημοσιεύσουν δεν ρώτησαν τον Μπαλαούρα ούτε τον αρμόδιο υφυπουργό Τάσο Πετρόπουλο, όπως επιβάλλουν οι δημοσιογραφικοί κανόνες…

Η εφημερίδα συνέχισε αγνοώντας τις απαντήσεις των παραπάνω. Και όχι μόνο αυτό συνέχισε με ειρωνικά σχόλια και λοιδορίες, εμμένοντας στις συκοφαντίες της. Ύστερα από πλήθος εξωδίκων και αφού είχαν περάσει 72 μέρες (!) η εφημερίδα προχώρησε στην αποδοχή του σφάλματός της σε μονόστηλο στη 12η σελίδα.

Ράπισμα από το Εφετείο

Τελικά, ο Μ. Μπαλαούρας προσέφυγε στα δικαστήρια και το Τριμελές Εφετείο Αθηνών διέταξε, όπως ορίζει ο Νόμος, τη δημοσίευση περίληψης της απόφασης στην Πρώτη Σελίδα της εφημερίδας προκειμένου να υπάρξει η δέουσα αποκατάσταση. Η εφημερίδα «Τα Νέα», μολονότι δέχεται ότι το δημοσίευμα ήταν ψευδές, αρνείται την αποκατάσταση του πρώην βουλευτή, όπως επιτάσσει η εφετειακή απόφαση, και προσέφυγε στον… Άρειο Πάγο, καταθέτοντας αίτηση αναίρεσης της απόφασης, επειδή «θα πληγεί το κύρος της»!!!

Ράπισμα και από τον Άρειο Πάγο

Το Ήθος και το Κύρος του πρώην βουλευτή, που το έπληξαν βάναυσα «ΤΑ ΝΕΑ» και τις επιπτώσεις που υπέστηκε, γράφει στα παλιά της παπούτσια η μεγάλη αυτή εφημερίδα…

Ας σημειώσουμε επιπλέον ότι, παρά τη δικαίωσή του αναπαράγονται ακόμα και σήμερα από πολλές ιστοσελίδες οι συκοφαντίες των «Νέων»…

Τελικά, χθες ο Άρειος Πάγος, απέρριψε την ανακοπή των «Νέων», επιβάλλοντας την αποκατάσταση Μπαλαούρα στη πρώτη σελίδα της εφημερίδας!!!

ΣΣ. Ευχαριστώ τις εφημερίδες «Εφ Συντακτών», «ΕΠΟΧΗ», «Αυγή», της Ηλείας, τους συντρόφους και φίλους που από την αρχή με στήριξαν και τον εξαιρετικό δικηγόρο και φίλο Βασίλη Παπαστεργίου, που πίστευε από την αρχή ότι θα κερδίσουμε.