image_pdfimage_print

Ο τίτλος είναι παράφραση του ποιήματος του Κωνσταντίνου Καβάφη «Ἀπολείπειν ὁ Θεός Ἀντώνιον». Ένα απόσπασμα του εξαιρετικού ποιήματος είναι:

«Σάν ἕτοιμος ἀπό καιρό, σά θαρραλέος,
ἀποχαιρέτα την, τήν Ἀλεξάνδρεια πού φεύγει…
σάν που ταιριάζει σε πού ἀξιώθηκες μιά τέτοια πόλι,
κι ἀποχαιρέτα την, τήν Ἀλεξάνδρεια πού χάνεις».

Πάντα μου άρεσαν οι στοίχοι αυτοί, τώρα θεωρώ ότι και ταιριάζουν δίνοντας μου το έναυσμα να προβώ σε μια «εκ βαθέων» τοποθέτηση:

Στον τόπο μου, την Ηλεία, που τον έζησα σε βάθος, χάρηκα τις ομορφιές του, γνώρισα ανθρώπους όλων των κοινωνικών στρωμάτων, ανάμεσα σ΄ αυτούς λαμπερά διαμάντια που διδασκόμουν κοντά τους, με την ανιδιοτέλεια προς το γενικό καλό, αληθινούς φίλους.

Με εφαλτήριο τον γενέθλιο τόπο μου ξεκίνησε ένα εξαιρετικά δύσκολο, αλλά και γοητευτικό ταξίδι δράσης, αποτελεσματικότητας και προσφοράς προς τη κοινωνία. Για να θυμόμαστε δεν ήταν ένα ταξίδι απανεμιάς, αλλά με τεράστια κύματα που ζήταγαν να σε καταβροχθίσουν σε μια θάλασσα-χώρα λεηλατημένη και χρεοκοπημένη,. Πολύ περισσότερο με ψηλά το κεφάλι, χωρίς ίχνος βρωμιάς να μας ακουμπήσει και παρά την συντονισμένη προσπάθεια «δολοφονία χαρακτήρα», που και προσωπικά υπέστηκα προκειμένου να κτυπήσουν το «ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς», όπως έγραψαν «ΤΑ ΝΕΑ» σε γιγάντειο πρωτοσέλιδο τους, με φωτογραφία μου, αναγκαζόμενα μετά από …72 μέρες (!) να ζητήσουν συγνώμη σε μονόστηλο στη 12η σελίδα (!), γεγονός που με ανάγκασε να προσφύγω στη Δικαιοσύνη και να δικαιωθώ… Βέβαια το επαίσχυντο δημοσίευμα κυκλοφορεί ακόμα στο διαδίκτυο, χωρίς τη συγνώμη των ΝΕΩΝ…

Ακόμα και στη πρόσφατη προεκλογική περίοδο το Γραφείο Τύπου της ΝΔ με στοχοποίησε, γράφοντας ότι εξυμνούσα τη 17 Νοέμβρη!!!
Με στοχοποίησαν επίσης γιατί σε μια εποχή που το ΕΣΥ κρέμονταν σε μια κλωστή, μετά από αιτήματα διοικητών των Νοσοκομείων Ηλείας και ασθενών με το κράτος να μη μπορεί να βοηθήσει, ζήτησα χορηγίες από εταιρίες, μεταξύ των οποίων και της Folli Follie, που έψαξε την αγορά, αγόρασε και παρέδωσε τα μηχανήματα. Και όλα αυτά 9 μήνες πριν σκάσει το μεγάλο σκάνδαλο…

«Με λογισμό και μ’ όνειρο»

Η ζωή όμως δεν έχει μόνο αρπαχτικά και κοράκια, έχει και ανθρώπους που με εκτίμησαν και αναγνώρισαν τη συμβολή και προσφορά μου, την αξιοπρέπεια και μαχητικότητα υπηρετώντας από όλες τις θέσεις που αναδείχτηκα το κοινωνικό και συλλογικό συμφέρον. Επαίνεσαν τη συμβολή μου ΟΛΟΙ οι τότε αιρετοί της Ηλείας για έργα στους Δήμους, το Επιμελητήριο, οι Διοικητές των Νοσοκομείων, καθώς και συλλογικότητες για τον Καϊάφα, το Φράγμα Πηνειού και τη δημιουργία Γυμναστικής Ακαδημίας στον Πύργο…που ακύρωσε η κυβέρνηση της ΝΔ!

Ακόμα και πολιτικός αντίπαλος άλλου κόμματος αναγνώρισε δημοσίως το έργο μου!

• Κατέθεσα πολλές τροπολογίες για θεσμικά αιτήματα που ανακούφισαν εκατοντάδες ανθρώπους.

• Επίσης βοήθησα πολλούς ανθρώπους με ζωτικά και δίκαια αιτήματα, ανεξάρτητα από κομματική προέλευση και δε διανοήθηκα να διεκδικήσω «αντικαταβολή».

Τέλος, κατέθεσα δύο ενδελεχείς μελέτες πάνω από 30 σελίδες, που δημοσιευτήκαν και στο Επιστημονικό Ινστιτούτο «ΕΝΑ».

• Η μία, «Αγροτική Ανάπτυξη και συνεργατικά σχήματα» προκριμένου να ευαισθητοποιήσω τους Ηλείους που δε διακρίνονται για συλλογικότητα ακόμα και για τα επαγγελματικά τους συμφέροντα.

• Η δεύτερη, «Ολιστική Αναβάθμιση της Αρχαίας Ολυμπίας-Ακτινώσεις & πέραν της Ηλείας» (με συμπλήρωση του Αλέξη Τσίπρα), που αποτέλεσε πολύτιμο υλικό για τη πρόσφατη μελέτη της «διαΝΕΟσις».

Σημειώνω επίσης ότι στις προεκλογικές περιόδους τήρησα απαρέγκλιτα τον κανονισμό δεοντολογίας του κόμματος για τους υποψήφιους, με συνέπεια ειδησεογραφικά Μέσα Ενημέρωσης να με κόψουν (ακόμα και κείμενα εκτός προεκλογικής αντιπαράθεσης) γιατί όπως έλεγαν… «το Τζουκ-μποξ» παίζει με όσα λεφτά βάζεις!! Μάλιστα ένα μέσο, από την αρχή της θητείας μου, μου έκανε απροκάλυπτα προσωπικές επιθέσεις!!

Δεδομένων των παραπάνω, όπως ο Καβάφης προέτρεπε τον Αντώνιο, όπως κάθε άνθρωπο που έχοντας αγωνιστεί για να πετύχει στόχους και όραμα, έρχεται κάποια στιγμή αντιμέτωπος με νέα πραγματικότητα και πρέπει να εγκαταλείψει. Επομένως είναι προφανές ότι δε θα είμαι ξανά υποψήφιος στην Ηλεία, αλλά προφανέστερα ότι δεν εγκαταλείπω τους πολιτικούς και κοινωνικούς αγώνες κεντρικά και στην Ηλεία, για την οποία διατηρώ αμείωτη την αγάπη και ενδιαφέρον!

Θα βρεθούμε και σε άλλα μετερίζια…