image_pdfimage_print

Ένας κύκλος έκλεισε για τον ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ. Τα ζητήματα που συλλογικά καλούμαστε να αποφασίσουμε στα επόμενα-άμεσα Συνέδρια:
1) ο απολογισμός της ήττας και της πορείας του Κόμματος, με γενναιότητα, ψυχραιμία, ειλικρίνεια και συντροφικότητα.
2) με ποιο πολιτικό σχέδιο θα δημιουργήσουμε μια νέα κοινωνική και πολιτική πλειοψηφία. Ποιες οργανωτικές αλλαγές είναι απαραίτητες για την ανασυγκρότηση του Κόμματος. Τα όργανα του κόμματος θα πρέπει να ανακτήσουν βαρύτητα-κύρος, που τα μέλη του να συμβάλλουν στις επεξεργασίες του.
Η κοινωνική και πολιτική ταυτότητα του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ: Σημαντικό ρόλο στην εκλογική αποτυχία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είχε η «θολή» του ταυτότητα. Απέναντι στην αντίληψη που ιδεολογικά οικοδομείται, μπορούμε να πούμε με σαφήνεια ότι ο ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ είναι ένα Κόμμα της Αριστεράς και ως τέτοιο θα απευθυνθεί στην κοινωνία που θέλει να εκπροσωπήσει. Να επανασυνδεθούμε και να πυροδοτούμε τα κοινωνικά κινήματα.
Η αξιοπιστία: Βρίσκεται σε χαμηλό επίπεδο. Μερικά από τα αίτια, «θολή» ταυτότητα, μη ιεράρχηση προτεραιοτήτων στην πολιτική του και χωρίς να εμβαθύνουμε, έλλειψη προγραμματικής αντιπολίτευσης, πολιτική απομόνωση μακριά από κοινωνικές και πολιτικές συμμαχίες.

Δημιουργική ασάφεια: Είναι πλέον κοινή γνώση ότι η λογική της και της εσωκομματικής λειτουργίας δε μπορεί σε καμία περίπτωση να λειτουργήσει προωθητικά, ενωτικά, να εμπνεύσει τα μέλη-φίλους του Κόμματος, τους νέους ανθρώπους, τους εργαζόμενους, να συναντηθεί αξιόπιστα με την κοινωνία. Επομένως η επανάληψη αυτής της λογικής θα ήταν καταστροφική και θα ακύρωνε την επόμενη μέρα για το ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Βασικό μας όπλο οφείλει να είναι η σαφήνεια, η συνοχή και η αντιστοίχιση πολιτικού λόγου, στρατηγικών επιλογών και οργανωμένης δράσης.
Για εμένα είναι η πλατφόρμα που εκφράζει η υποψηφιότητα του Ευκλείδη Τσακαλώτου.