image_pdfimage_print

Ο Μητροπολίτης Ηλείας κ. Γερμανός απάντησε χθες στο άρθρο μου.
Δυστυχώς ο Μητροπολίτης εμμένει στις απόψεις του, καταλήγοντας πως η Εκκλησία θα αγκαλιάσει, όπως όλους, αλλά και τον Κουφοντίνα, μόνο όμως εφόσον καταφύγει στην αγκαλιά της. Φοβάμαι και ανησυχώ γιατί η θέση του κ. Γερμανού φαίνεται ότι είναι κοινός τόπος στους ιεράρχες.
Δύο παρατηρήσεις όμως:
1. Ο Μητροπολίτης αναφέρει ότι το ρητό του τίτλου μου «Ζωή άναρχος υπό ουδενός περιοριζομένη..» δε το δέχεται η ορθόδοξη Εκκλησία. Όμως κάνει λάθος. Προέρχεται από τον Άγιο Σωφρόνιο του Έσσεξ, που η Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου τον ανακήρυξε Άγιο στις 27/11/2019!
2. Ο Μητροπολίτης γράφει ότι «ο φονιάς του αδελφού του αγίου Διονυσίου μετανόησε για τον φόνον και εζήτησε την προστασία του Αγίου. Ας κάνη το ίδιο και ο κ. Κουφοντίνας και θα ζήση. Στο χέρι του είναι, μη αργεί…». Σύμφωνα, όμως με το βίο του αγίου Διονυσίου, ο φονιάς μετανόησε, αφού πρώτα ο Άγιος τον περίθαλψε και διαπίστωσε τη φιλευσπλαχνία του.
Σε κάθε περίπτωση επίκαιρο είναι το απόσπασμα του κατά Ματθαίον Ευαγγελίου της Κυριακής των Απόκρεω που λέει «Άσθενὴς καὶ ἐν φυλακῇ ἤμην καὶ οὐ διηκονήσαμέν με»….