image_pdfimage_print

Η γενναία απόφαση του Αλέξη Τσίπρα μας οδηγεί να αναλογιστούμε το όμορφο, τελικά, ταξίδι μας με τιμονιέρη τον ίδιο.
Ένας πολιτικός ιδιοφυής, χαρισματικός με άμεση επαφή με τον κόσμο, μαχητικός και έντιμος, που δεν αναδείχτηκε με επιλογή του συστήματος διαπλοκής, αλλά από την ίδια τη κοινωνία. Ζήσαμε μαζί (και με Γλέζο-Γιάννη Μπανιά) τις ιστορικές εποχές για τη συγκρότηση του ΣΥΡΙΖΑ, τη δυναμική που του έδωσε με αποτέλεσμα την ανάληψη μιας Αριστερής κυβέρνησης, ιστορικό γεγονός για Ελλάδα και Ευρώπη, αλλά σε μια περίοδο λεηλασίας-χρεοκοπίας και φτωχοποίησης της χώρας με την τρόικα, εγκαταστημένη από το 2010, να διαφεντεύει και με το κύρος της Ελλάδας στο ναδίρ.
Βγήκαμε από τα Μνημόνια με ψηλά το κεφάλι, με νοικοκυρεμένη την οικονομία χωρίς λοβιτούρες, με ρύθμιση του χρέους και αφήνοντας ένα μεγάλο μαξιλάρι (πρώτη φορά στην ιστορία του κράτους) για να μπορεί η χώρα να αντιμετωπίσει εξωτερικούς ή εσωτερικούς κραδασμούς. Και από πάνω να αντιμετωπίζουμε τις πολιτικές ύαινες του αντιΣΥΡΙΖΑ μετώπου! Όλα αυτά πιστώνονται στον Αλέξη Τσίπρα!
Μας άφησε μαθήματα πως ένα κόμμα της Αριστεράς μπορεί να κυβερνήσει! Είμαστε υπερήφανοι για το ταξίδι μας!
Μας άφησε επίσης παρακαταθήκη να κινηθούμε συλλογικά ενωμένοι για την ανασυγκρότηση και προοπτική του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για το σήμερα και το αύριο.