image_pdfimage_print
Ευχαριστίες σε Μπαλαούρα

Την ικανοποίηση τους, για το θετικό αποτέλεσμα που είχαν οι κινητοποιήσεις τους, εξέφρασαν χθες με συνέντευξη τύπου τα μέλη της Επιτροπής Φορέων κατά της υποβάθμισης του Νοσοκομείου Αμαλιάδας, επισήμαναν όμως, ότι παραμένουν επιφυλακτικοί και θα προχωρήσουν βήμα- βήμα μέχρι την υλοποίηση των αποφάσεων της 6ης ΥΠΕ.

Ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αμαλιάδας κ. Τσαούσης, αρχικά αναφέρθηκε στο δελτίο τύπου της 6ης Υπε, που αναφερόταν στις αποφάσεις της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα με παρέμβαση Κατσιφάρα, τονίζοντας ότι για πρώτη φορά  αναφέρεται εγγράφως ότι θα εξαντληθούν όλες οι δυνατότητες για μετακινήσεις ιατρών από όμορους Νομούς για την κάλυψη των Παθολογικών κλινικών. «Θέλουμε να εκφράσουμε την ικανοποίηση μας γιατί είναι από τις λίγες φορές που ότι συνεννοηθήκαμε ακριβώς αυτό έγινε. Πιστεύουμε ότι θα υλοποιηθεί στο έπακρο, πιστεύουμε στην ειλικρίνεια αλλά θα είμαστε και επιφυλακτικοί. Ο επόμενος στόχος μας και είμαστε σε συνεχή επαφή είναι να σταματήσει το νοσοκομείο να είναι σε συνδιοίκηση και να ανεξαρτητοποιηθεί. Συνεχίζουμε ώστε να κερδίσουμε και αυτό το στόχο».

Με τη σειρά του ο πρ. του Φαρμακευτικού Συλλόγου Ηλείας Δ. Θεοδωρόπουλος  επισήμανε ότι οι θετικές εξελίξεις έχουν να κάνουν με τις κινητοποιήσεις τους και αυτό θα πρέπει να είναι ένα δίδαγμα. «Έχουμε κάποιες διαβεβαιώσεις, υπήρξαν και παλιά όμως θέλουμε να πιστεύουμε ότι θα εφαρμοστούν. Να δούμε όμως πως θα εξελιχθούν τα πράγματα. Κάποιοι οι οποίοι έφεραν τον κατακλυσμό είναι υποχρεωμένοι να εφαρμόσουν τις αποφάσεις».

«Αποτιμούμε θετικά την πραγματοποίηση 9 εφημεριών στην Παθολογική τον Απρίλιο, αναμένουμε όμως να αυξηθούν στις 10-12 το επόμενο διάστημα με εισαγωγές ασθενών» ανέφερε ο πρ. της Ένωσης Νοσοκομειακών ιατρών Νίκος Σδούγας, τονίζοντας ότι απαιτείται απ’ όλους υπέρβαση. «Θέλουμε να οδηγηθούμε στην ομαλοποίηση της λειτουργίας της Παθολογικής Κλινικής και η ανάκτηση της εμπιστοσύνης είναι το ζητούμενο για όλους μας που μόνο μέσα από απτά αποτελέσματα μπορεί να υλοποιηθεί».
 
 Ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων για Μ.Μπαλαούρα
 
Τέλος, ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων Σωκράτης Σωτηρόπουλος μίλησε για την απογοητευτική κατάσταση που είχε διαμορφωθεί, χωρίς εφημερίες, προγράμματα «γραμμένα στο γόνατο» και ψάχνοντας να βρουν γιατρούς με τις νοσηλεύτριες να εισπράττουν την οργή του κόσμου και τόνισε πως η εκλογή του Ν. Σδούγα ήταν καθοριστική, τους βοήθησε βάζοντας μια τάξη. Ο κ. Σωτηρόπουλος, ευχαρίστησε τον κ. Τσαούση και τη δημοτική αρχή που από την πρώτη στιγμή στάθηκαν δίπλα τους και όταν έφτασαν στο απροχώρητο όπως είπε, ενεργοποιήθηκε η πόλη και ανέδειξαν την πραγματική εικόνα. Ειδικά ευχαρίστησε την κ. Παπαδοπούλου από το Υπ. Υγείας αλλά και τον Βουλευτή Μάκη Μπαλαούρα που όπως είπε, βοήθησαν και έβαλαν το δικό τους λιθαράκι για την ομαλοποίηση της κατάστασης. «Τα αποτελέσματα είναι ότι έχουμε ένα ικανοποιητικό αριθμό εφημεριών, περιμένουμε εισαγωγές και επίσης να γίνουν οι προσλήψεις. Παραμένουμε όμως σε διαρκή ετοιμότητα και δεν εφησυχάζουμε. Η πόλη έδειξε να εμπιστεύεται το νοσοκομείο και θέλουμε να ανακτήσουμε αυτά που έχουμε χάσει. Θα φροντίσουμε για αυτό».
Από την εφημερίδα “Πρωινή” Πύργου