image_pdfimage_print

Την ώρα της συνεδρίασης μπήκε μέσα ο σερβιτόρος της Βουλής και έγραφε χαλαρός παραγγελίες.

Με ένα περιστατικό που προκάλεσε γέλια, αλλά επέφερε και το ξήλωμα ενός ακόμη μέτρου που είχε επιβάλει η Ζωή Κωνσταντοπούλου, ξεκίνησε η σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής Οικονομικών όπου συζητείται ο προϋπολογισμός.

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Μάκης Μπαλαούρας τα πήρε στο κρανίο γιατί την ώρα που μιλούσε ο Xρήστος Σταϊκούρας για τον κρατικό προϋπολογισμό, οι βουλευτές παραγγέλνανε καφέδες:

Τότε παρενέβη ο πρόεδρος της επιτροπής κ. Μπαλαούρας. «Προσβάλλετε τον ομιλητή με το να παραγγέλνετε την ώρα που μιλάει. Δείξτε σεβασμό στον ομιλητή και ιδίως από τη παράταξη που ανήκω και εγώ, θα παίρνετε τηλέφωνο, θα βγαίνετε έξω και θα τον παραλαμβάνετε. Τελεία και παύλα» είπε.

Αφού όλοι πίστεψαν ότι το συμβάν… έληξε, ο κ. Σταϊκούρας συνέχισε την ομιλία του. Όμως, όπως φαίνεται, κάποιοι ήθελαν απεγνωσμένα να πιούν καφέ και συνέχισαν τις παραγγελίες τους στο γκαρσόνι του καφενείου της Βουλής σαν να μην είχε συμβεί τίποτα!

Ο κ. Μπαλαούρας διέκοψε ξανά τον κ. Σταϊκούρα και με πιο επιτακτικό ύφος είπε: «Δεν θα το ξαναεπαναλάβω. Να παίρνετε τηλέφωνο να παραγγέλνετε. Η σύσταση πηγαίνει κυρίως στους βουλευτές του δικού μου κόμματος. Να σέβεστε τον ομιλητή» και χαριτολογώντας είπε ότι «έχει αρχίσει η ανάπτυξη, μπορείτε να παίρνετε τους καφέδες είτε από την αριστερή είτε από τη δεξιά είτε από τη μπροστινή πλευρά…»