image_pdfimage_print

«Πολλοί της ασέβειας οι Δρόμοι, όμως μόνο μία της αλήθειας»*
Στη προχθεσινή κεκλεισμένων των θυρών φιέστα, μεταξύ «συγγενών», ο κ. Μητσοτάκης εγκαινίασε την έναρξη των εργασιών για το δρόμο Πάτρα-Πύργος. Που; Με περισσό θράσος, στο Γεράκι Αμαλιάδας, εκεί δηλαδή που η εργολαβία είχε διεκπεραιώσει το 25% του έργου της! Προφανώς τα «πετσομένα» κανάλια δε θα δείξουν τη λαθροχειρία, γιατί και αυτά πουλάνε φύκια για μεταξωτές κορδέλες, θεωρώντας ότι μασάει ο λαός χόρτο…
Δεν ενδιαφέρει τον πρωθυπουργό ούτε η αλήθεια ούτε η επαφή με τον κόσμο, «δοξαζόμενος κρυπτόμενος» από τις πόλεις της Ηλείας, αλλά δοξαζόμενος από τα φίλια Μέσα Ενημέρωσης…
«Η αλήθεια σκεπάζεται, μα πάλι ξαναλάμπει»**
Αλήθεια 1η: Ο δρόμος Πάτρα-Πύργος-Καλό Νερό-Τσακώνα αποκόπηκε το 2013 με τη συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ από το συνολικό έργο Κόρινθος-Πάτρα-Πύργος.
Αλήθεια 2η : Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ το 2018 κατάφερε να πείσει τη Κομισιόν για την αναγκαιότητα και χρηματοδότηση της Πατρών-Πύργου.
Αλήθεια 3η : Παρά τις όποιες ολιγόμηνες καθυστερήσεις, το 2019 ξεκίνησε να κατασκευάζεται.
Αλήθεια 4η : Το έργο θα ολοκληρωνόταν το 2023, χωρίς διόδια.
«Μπορείς να ξεγελάς όλους για λίγο καιρό, αλλά όχι όλους όλο τον καιρό» ***
1η Απόκρυψη-Εξαπάτηση της ΝΔ: Ακύρωσε όλες τις εργολαβίες που το κατασκεύαζαν, με συνέπεια το κράτος να αποζημιώσει, κατά αρχάς, με 8,5 εκατ. ευρώ τις εργολαβίες. Έπονται και οι αποφάσεις δικαστηρίων…
2η Απόκρυψη-Εξαπάτηση της ΝΔ: Καθυστέρησε 3 χρόνια το έργο, που συνεπάγεται επιπλέον τραυματισμούς και θανάτους και υπανάπτυξη της Ηλείας.
3η Απόκρυψη-Εξαπάτηση της ΝΔ: Όπως συνηθίζει προχώρησε σε απευθείας ανάθεση στους «Εθνικούς Εργολάβους» (που οι ίδιοι {!} απαίτησαν την απένταξη της Πατρών-Πύργου) αντί με ανοιχτό δημόσιο διαγωνισμό, με πρόσθετο κόστος 114 εκατ.
4η Απόκρυψη-Εξαπάτηση της ΝΔ: Δίνει 25 εκατ. για την αναβάθμιση του υπάρχοντος οδικού δικτύου (!!!), αντί να ήταν έτοιμη να παραδώσει έναν σύγχρονο αυτοκινητόδρομο.
5η Απόκρυψη-Εξαπάτηση της ΝΔ: Βάζει διόδια που το επιπρόσθετο όφελος των εργολάβων θα ανέλθει στα 500 εκατ. από τις τσέπες των πολιτών, κυρίως της Ηλείας.
Υστερόγραφο: Τα παραπάνω κόστη για τον ελληνικό λαό υπολογίζονται πριν από τη συνεχιζόμενη εκτίναξη των υλικών κατασκευής. Ήδη η κυβέρνηση εξετάζει την αναπροσαρμογή για τα υπό εκτέλεση έργα.
Αυτή είναι η κυβέρνηση που έχουμε. Χαρίζει με αναθέσεις δισεκατομμύρια, χαρίζει υπερκέρδη στις εταιρείες ενέργειας. Και όλα αυτά τα πληρώνει ο ελληνικός λαός!! Αυτή είναι η Δεξιά και δυστυχώς δεν αλλάζει…
* Ιωάννης Χρυσόστομος ** Σέλλεϋ, μεγάλος Άγγλος ποιητής-φιλέλληνας *** Αβραάμ Λίνκολν