image_pdfimage_print

Η κυβέρνηση προχωρά σε προ ημερησίας διάταξης συζήτηση για το ασφαλιστικό στη Βουλή, γιατί αφενός θέλει να ενημερώσει τον ελληνικό λαό για το σχέδιο της κυβέρνησης και τις βελτιώσεις που σκέπτεται να ενσωματώσει και αφετέρου να φέρει όλα τα κόμματα προ των ευθυνών τους.
Δε μπορεί η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ να φωνάζουν, όταν όλα αυτά τα χρόνια κατέστρεψαν τα ασφαλιστικά ταμεία με το PSI, το χρηματιστήριο, τα δομημένα ομόλογα και τις υποχρεωτικές καταθέσεις στην Τράπεζα της Ελλάδος με μηδενικό επιτόκιο, προκειμένου να γίνονται επενδύσεις με φτηνό χρήμα, σε βάρος των ασφαλιστικών ταμείων. Αν δεν υπήρχαν όλες αυτές οι βίαιες λεηλασίες, τα ασφαλιστικά ταμεία θα είχαν 97 δις απόθεμα. Ως εκ τούτου, θα πρέπει να σεμνύνονται όλοι αυτοί που, συν τοις άλλοις, το καλοκαίρι ψήφισαν το πλαίσιο του ασφαλιστικού συστήματος. Δεν μπορούν τώρα για λόγους μικροπολιτικούς και προκειμένου να διεγείρουν τα αντανακλαστικά κοινωνικών ομάδων που θίγονται να σηκώνουν την παντιέρα της επανάστασης.
Προσπαθούμε να βρούμε λύσεις στα προβλήματα των αγροτών των, δικηγόρων, μηχανικών. επαγγελματιών κλπ, διαπραγματευόμενοι σκληρά. Πιστεύουμε ότι το πρόβλημα της επιβάρυνσης ως προς τις ασφαλιστικές τους εισφορές θα είναι σε λελογισμένα επίπεδα.

Θα πάμε σε μία σκληρή διαπραγμάτευση που θα έχει και στοιχεία σύγκρουσης.

Το μήνυμα του νέου προέδρου της ΝΔ είναι ξεκάθαρο και προέρχεται από την τοποθέτηση των δύο αντιπροέδρων, του Άδωνι Γεωργιάδη και του Κώστα Χατζιδάκη. Ο μεν είναι γνωστός ακροδεξιός προερχόμενος από το ΛΑΟΣ, ο οποίος, θυμίζω, είχε πει ότι “ακόμα και αν δεν υπήρχε το μνημόνιο θα έπρεπε να το εφεύρουμε” και “δε θα αφήσω την τρόικα να μου πάρει τη δόξα”. Έχουμε λοιπόν από τη μια μεριά έναν ακροδεξιό και από την άλλη έναν νεοφιλελεύθερο που έχει δοκιμαστεί ως υπουργός και βρίσκεται στο κλίμα του προέδρου της ΝΔ, με τις απολύσεις, εξαιτίας των οποίων άνθρωποι ακόμα και σήμερα δυστυχούν. Πρόκειται για ένα εκρηκτικό μείγμα που δεν θα βοηθήσει την πορεία της χώρας. 
Η εκλογή Μητσοτάκη είναι μία επιστροφή στην πιο ακραία νεοφιλελεύθερη εκδοχή της ΝΔ. 
Το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται σε ένα μεταίχμιο, όπου πρέπει να επιλέξει προς τα που θα κινηθεί. Να παραμείνει στον νεοφιλελεύθερο αστερισμό ή να αναζητήσει τις ιδεολογικές του ρίζες.