image_pdfimage_print

• Οι κτηνοτρόφοι σε απόγνωση
• Μάθανε ότι κοιμόμαστε και πλάκωσε και ο Πρύτανης
• Εγκεκριμένες ή παράνομες οι αμμοληψίες στα ποτάμια μας;
• Πλειστηριασμοί για χρέη 10.000! Για χρέη 391 εκατ. το κορόιδο..

1. Οι κτηνοτρόφοι σε απόγνωση
Οι κτηνοτρόφοι της Ηλείας και όλης της χώρας έχουν εξοργιστεί γιατί δεν έλαβαν την εξισωτική αποζημίωση, «Ενισχύσεις σε περιοχές που χαρακτηρίζονται από φυσικά ή άλλα ειδικά μειονεκτήματα», για το 2022.
Η κυβέρνηση ΝΔ προχθές πετσόκοψε τους μετακινούμενους κτηνοτρόφους, από την αποζημίωση, δίνοντας τους προθεσμία για προσφυγές μόλις 10 ημερών.
Κτηνοτρόφοι από τον Κάμπο και ορεινές περιοχές της Ηλείας σε κλίμα οργής μου περιέγραψαν το τι έπραξε η κυβέρνηση της ΝΔ, σε αντίθεση με τη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Κτηνοτρόφος από την Μανωλάδα έπαιρνε 1.400 € και τώρα μηδέν. Το ίδιο και στο Τραγανό. Κτηνοτρόφοι Πηνείας και Φιγαλείας (ορεινές-μειονεκτικές περιοχές), λάμβαναν αποζημίωση, περίπου 4.000 € και τώρα πήραν 350.
Αντίθετα, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, ουσιαστικά είχε εξομοιώσει καμπίσιες με μειονεκτούσες περιοχές, με προϋποθέσεις (μετακινήσεις σε στάβλους μειονεκτούντων περιοχών).
Την ώρα που όλοι οι κτηνοτρόφοι νιώθουν τη θηλιά, λόγω αύξησης των τιμών, κυρίως ζωοτροφών-ενέργειας, όλες οι παρεμβάσεις της Κυβέρνησης Μητσοτάκη, παρουσιάζοντάς τες σαν στήριξη του κλάδου, αποτελούν σταγόνα στον ωκεανό.
Η έκτακτη ενίσχυση για το κόστος ζωοτροφών με 2% επί του κύκλου εργασιών του έτους 2021, δίκαια χαρακτηρίζεται από τους κτηνοτρόφους και τους συνεταιρισμούς ως “ψίχουλα, ελεημοσύνη ”, αφού όσοι την έλαβαν, δεν έφτανε για ζωοτροφές 5 ημερών!
Επειδή, οι εκλογές δεν θα αργήσουν, ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ είναι έτοιμος να σώσει ότι σώζεται, αλλά και να αναζητήσει ευθύνες για τη διάλυση του πρωτογενούς τομέα.
2. Μάθανε ότι κοιμόμαστε και πλάκωσε και ο Πρύτανης
Ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών κ. Μπούρας μας δουλεύει χοντρά. Καλεί τους Ηλείους να φτιαχτεί «Ηλειακό λόμπι» με τη συμμετοχή του (προφανώς υπό την αιγίδα του) προκειμένου να ιδρυθεί ξενόγλωσση Σχολή Πολιτισμού.
Ο άνθρωπος, που καταπάτησε τις αποφάσεις της προηγούμενης Συγκλήτου (6/6/2019) και έδρασε ως λαγός της κ. Κεραμέως για τη διάλυση του Ακαδημαϊκού Χάρτη της Ηλείας, μας υποτιμά προκλητικά…
Ο ακαδημαϊκός που, ηθελημένα, αγνοεί ότι στην Εισηγητική Έκθεση του Νόμου 4610/19 της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ (Γαβρόγλου), πέραν Γεωπονικής, Μουσειολογίας και ΤΕΦΑΑ, υπάρχει αναφορά δημιουργίας ΚΑΙ Ξενόγλωσσης Σχολής στη Ολυμπία!!!
Την εμπειρία του από τα λόμπι καταστροφής παρέα με Κεραμέως, ας τη δοκιμάσει με υποψηφιότητα του στα λόμπι του Κ. Μητσοτάκη…
3. Εγκεκριμένες ή παράνομες οι αμμοληψίες στα ποτάμια μας;
Με έχουν ενημερώσει με πλήθος καταγγελιών, συνοδεία φωτογραφιών, ότι γίνονται αμμοληψίες σε Αλφειό, Πηνειό και Πηνειακό Λάδωνα. Μάλιστα ανέφεραν και συγκεκριμένες εταιρίες που κατασκευάζουν δρόμους, προβαίνοντας σε αμμοληψίες. Επικοινώνησα με τις αρμόδιες υπηρεσίες της ΠΔ Ηλείας και πληροφορήθηκα ότι άλλη υπηρεσία είναι αρμόδια για τις αδειοδοτήσεις και άλλη για τους ελέγχους! Φίλος, γνώστης και έμπειρος μηχανικός, δε μπορούσε να συνοδεύσει ερευνητική ομάδα μας, αλλά σε λίγες μέρες θα το επιχειρήσουμε… Ίδωμεν…
4. Πλειστηριασμοί για χρέη 10.000! Για χρέη 391 εκατ. το κορόιδο..
Όταν ο ανήμπορος πολίτης χρωστά, ακόμα και ασήμαντα λεφτά, οι τράπεζες τα πουλούν «μπιρ παρά» στα funds των Πάτση-δων και τους βγάζει σε πλειστηριασμό! Όμως για το τεράστιο χρέος της ΝΔ των 391 εκατ. σιωπή! Πως όμως να μην επικρατεί «Μούγγα στην στρούγκα», όταν Μητσοτάκης και υπουργοί του χρωστούν προσωπικά 12 εκατομμύρια!! Απλά μαθήματα Πολιτικής Οικονομίας…
* Τα «ανάλεκτα» είναι σχόλια ποικίλου περιεχομένου σε ενιαία μορφή